Bulgaristan Sağlık Bakanlığı, bugünden itibaren ülkeye giriş yapanlara uygulanan COVID-19 aşı sertifikası gösterme zorunluluğunda değişiklik yaptığını açıkladı.

Açıklamaya göre Bulgaristan Türkiye, Kuzey Makedonya, Romanya, Sırbistan, Macaristan, Çekya, Slovakya, İsrail ve Mısır’dan gelenlerden COVID-19 aşı sertifikasını ibraz etmesini istemeyecek.

Serbezova, kararnameyle ülkedeki çeşitli uluslararası çalışmalara katılacak müttefik NATO ülkelerinden gelen kişilerin de COVID-19 aşı sertifikası göstermek zorunda olmayacaklarını ifade etti.

Bulgaristan’da daha önce ilan edilen COVID-19'la ilgili "Olağanüstü Salgın Durumu", 1 Nisan’dan itibaren iptal edilmişti.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 6,52 milyonluk ülkede son 24 saatte 886 yeni vaka kaydedildi, 10 kişi hayatını kaybetti.

Salgının başından bu yana Bulgaristan’da toplam 36 bin 740 kişi yaşamını yitirdi.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın