Bulgaristan'ın Kapitan Andreevo Gümrük Kapısı'nda, geçen hafta içinde Türkiye'den ülkeye giriş yapan araçlarda yapılan dört ayrı denetimde toplam 3,302 gram kaçak altın takı ele geçirildi.

En büyük miktar, 31 Ekim 2023 tarihinde bir otobüste bulundu. Almanya'ya giden Türkiye plakalı otobüs, gümrük alanında detaylı denetime alındı. Araçtaki Türk vatandaşı şoför ve diğer iki görevli ile birlikte 20 yolcu, beyan edilecek hiçbir şeyleri olmadığını bildirdi.

Otobüste yapılan detaylı inceleme sırasında, motorun çevresinde özel olarak yapılmış bir saklama bölmesinde gizlenmiş, bantla sarılmış paketler halinde sarı metal eşyalar bulundu. Paketler açıldığında içinde toplamda 2,404.90 gram ağırlığında 14 ve 22 ayar muhtelif çeşitlerde yüzük, küpe, bilezik ve cumhuriyet altınlarından oluşan ziynet eşyaları bulundu. Takıların toplam değerinin yaklaşık 168 bin euro olduğu açıklandı.

Bulunan ziynet eşyalarına el konuldu ve kişiler hakkında Haskovo Bölge Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Üç araçta yaklaşık 900 gram altın bulundu 
Diğer üç gümrük denetiminde, Türkiye'den Batı Avrupa ülkelerine seyahat eden yolcu araçlarında toplam 897.2 gram altın takı bulundu.

İlk olay, 26 Ekim 2023 tarihinde gerçekleşti. Türkiye'den Fransa'ya gitmek üzere Bulgaristan'a giriş yapan bir araçta bulunan Türk vatandaşı, biri kadın ikisi erkek olmak üzere üç yolcunun bagajlarında toplam 522.80 gram altın yüzük, kolye ve küpeler bulundu.

Üç gün sonra, 29 Ekim 2023 tarihinde Hollanda'ya giden bir çift, detaylı gümrük denetimine alındı. Kadının üst muayenesinde iç çamaşırına gizlenmiş halde 137.70 gram altın süs eşyası bulundu.
Son olay ise 1 Kasım 2023 tarihinde gerçekleşti. Romanya plakalı bir araçta bulunan üç Romanya vatandaşı, üst aramalarında kıyafetlerinin altına gizlenmiş çeşitli miktarlarda altın eşyalar sakladıkları tespit edildi. Bulunan kaçak altın takıların toplam miktarı 236.7 gram olarak belirtildi.

Her üç ihlalde de gümrük makamlarının bilgisi ve izni olmadan malları taşıma girişiminde bulunan kişiler hakkında Gümrük Kanunu uyarınca cezai işlem başlatıldı.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.