Brüksel'deki gıda bankası ve sivil toplum kuruluşu Food Dignity, Ramazan ayında dayanışmayı artırmak ve ihtiyaç sahibi insanlara destek olmak amacıyla iftar paketleri hazırlamaya başladı. Paketlere konulacak yiyeceklerin toplanması için özel çalışma yapılıyor.

Vzw Food Dignity (Gıda Onuru) derneği, Brüksel'deki çeşitli yerlerde hizmet veren bir gıda bankası olarak, Ramazan ayı boyunca yürüttüğü iftar paketleri için yiyecek toplama kampanyasıyla dayanışmanın ve yardımlaşmanın örneklerini sunuyor.

Food Dignity'nin kurucusu Awatif Majid, bu dönemde gösterilen dayanışmanın önemini vurgulayarak, Ramazan'ın sadece bir ibadet ayı olmanın ötesinde, aynı zamanda toplumsal dayanışma ve yardımlaşma anlamına geldiğini ifade etti.

Majid, Ramazan'ın cinsiyet, köken veya inanç ayrımı yapmaksızın herkese açık bir paylaşım anı olduğunu belirtirken, kurumun bu çalışmasının, Brüksel'de yaşayan farklı toplulukları bir araya getirdiğini ve Ramazan'ın ruhuna uygun bir şekilde yardımlaşma ve dayanışmayı güçlendirdiğini dile getirdi.

Food Dignity tarafından hazırlanan iftar paketleri, sadece Müslümanlara değil, aynı zamanda evsizlere, oturumu olmayan göçmenlere, yaşlılara ve mahallerdeki çocuklara da ulaştırılıyor.

Kuruluş, geçmiş yıllarda Güney İstasyonu'nda normal aylara göre Ramazan ayında altı kat daha fazla öğün dağıttı ve uzun kuyruklar oluşmasına neden oldu.

Majid, "Hala var olmamız gerektiği için üzgünüm, ama benim için bu bir tür çağrı. Sadece Ramazan ayında değil, yıl boyunca ihtiyacı olan insanlara gıda sağlamaya çalışıyoruz" dedi.
Haber: Halil Uygun 
©Sonhaber.eu

Belçika'da artan cilt kanseri vakaları endişe yaratıyor! Belçika'da artan cilt kanseri vakaları endişe yaratıyor!

Fotoğraf: Food Dignity Facebook sayfası

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.