Artan maliyetler, AB'nin çevre politikaları ve ucuz gıda ithalatına tepki gösteren Belçikaçiftçiler, eylemlerine devam ediyor. Bugün Avrupa Birliği'nin Genel Merkezi'nin de olduğu başkent Brüksel'de bir araya gelen çiftçiler polis engeli ile karşılaştı. Lüksemburg meydanı savaş alanına döndü.

Sabahın erken saatlerinde çoğunluğu ülkenin güneyinden ve bir kısmı Flaman bölgesinden ve yurtdışından Brüksel’e gelen çiftçiler sokakları traktörlerle doldurdu. Lüksemburg Meydanında alanı gübre ve samanla dolduran çiftçiler daha sonra bunu ateşe verdi. POlis su sıkarak müdahale etti.

Meydanda bulunan Beaufort'un heykeli çiftçiler tarafından devrildi. Bazı çiftçiler Avrupa Parlamentosu'na taş, yumurta ve boş bira şişeleri fırlattı.

Federal Parlemento yakınındaki Park metro istasyonu da polis talimatıyla kapatıldı. 

Parlamento civarında yaklaşık bin, yollarda ise bin üç yüz traktör olduğu belirtilmekte.

Ülkenin farklı noktalarındaki eylemler de devam etmekte. Zeebrugge limanı çevresindeki çiftçi eyleminin devam ettiği belirtilmekte. Çiftçiler limana giden yolları kapattı. Polis bazı aksaklıklar ve gecikmeler olabileceği konusunda uyarıda bulundu. Oostduinkerke'de de E40 üzerindeki çiftçi ablukası devam ediyor.

Gurbetçilerin beklediği yabancı plakalı araç izin süresi ve uçak biletlerine tavan fiyat TBMM gündeminde Gurbetçilerin beklediği yabancı plakalı araç izin süresi ve uçak biletlerine tavan fiyat TBMM gündeminde

Gent limanında, protestocu çiftçiler hem liman bölgesinin güneyindeki R4 üzerindeki turbo kavşağı hem de ArcelorMittal yakınındaki Zelzate'deki kavşağı bloke etti.

Marketlerin dağıtım merkezleri bloke edildi
Belçika'daki çiftçi protestoları Brüksel dışında farklı bölgelerde trafikte sıkıntılar yaratırken bir grup çiftçi de süpermarket zincirlerinin dağıtım depolarını bloke etti.

Öfkeli çiftçiler, Delhaize'in Ninove, Colruyt'un Gellingen ve Ollignies ile ALDI'nin Gembloux ve Vaux-sur-Sûre'daki dağıtım merkezlerine ulaşımı traktörleri ile engelledi. Lidl’ın Marche-en-Famenne'de bulunan lojistik merkezide çiftçiler tarafından bloke edildi.

RetailDetail'e göre, Delhaize şu anda mağazalarına içecek ve kuru gıda tedarik edemiyor. Ancak şirket sözcüsü Roel Dekelver, eylemlerin çok daha uzun sürmemesi gerektiğini belirtti ve “Aksi takdirde müşteriler, raflardaki farkı fark etmeye başlayacak" açıklamasında bulundu.

Lidl şuanda tedarik sorunu yaşamadıklarını, boş raf bulunmadığını belirtirken, “Ancak eylemlerin bizim için de çok uzun sürmemesi gerekiyor" açıklamasında bulundu.

Colruyt'un basın sorumlusu Gondola ise "Yapısal bir tedarik sorunumuz yok, ancak otoyol blokajları nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanıyor." dedi.

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.