Sosyalist Parti (PS) Brüksel Bölge Hükümeti Konut Devlet Sekreteri Nawal Ben Hamou'nun, Milletvekili Mathias Vanden Borre’ya yönelttiği soru önergesi geçen yıl ve bu yıl kaç adayın sosyal konut listesinden çıkartıldığını ortaya çıkarttı.

Buna göre 2023 yılında 535 aday, bu yıl ise 24 aday, mal varlığı beyan şartını yerine getirmedikleri gerekçesiyle Brüksel'deki sosyal konut bekleme listesinden çıkartıldı.

Devam eden kira sözleşmeleriyle ilgili olarak, 2023 ve 2024 yılları arasında 16 sosyal konut kuruluşundan üçünde, 6 ailenin kira sözleşmeleri feshedildi. Kira sözleşmesinin feshi zaten bir yaptırım olarak uygulandığı için fonlar geri alınmadı.

Vanden Borre ayrıca, hangi Avrupa ülkeleriyle taşınmaz mülkler hakkında veri alışverişinde bulunulduğuna ilişkin soruya, mülk sahiplerinin yurt dışındaki mülklerini her zaman bildirmeleri gerektiğini belirtti. “Buna ek olarak, sosyal konut alanında, aday kiracılardan kayıt sırasında şeref sözü vererek mülk sahibi olmadıklarını beyan etmeleri istenir” şeklinde açıklama yaptı.

Denetimler devam ediyor
Sosyal konut alanında mülk sahipliği denetimleri devam ediyor. Sosyal konut kuruluşları, kiracılarının ve aday kiracıların mülk durumunu sürekli kontrol altında tutarak, bu tür ihlallerin önüne geçmeye çalışıyor. Sosyal konutlardan yararlanan kişilerin bu konutlarda kalabilmeleri için mülkiyet şartlarına uymaları büyük önem taşıyor.
Haber ve fotoğraf: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Belçika'da 2,1 Milyon Kişi Bağımlılık Yapan Uyku ve Sakinleştirici İlaç Kullanıyor Belçika'da 2,1 Milyon Kişi Bağımlılık Yapan Uyku ve Sakinleştirici İlaç Kullanıyor

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş