Belçika'nın başkenti Brüksel'in trafiğe kapalı bir alışveriş caddesinde bulunan kafelerin terasına giren sürücünün Türk olduğu ve şehirdeki yeni trafik düzenlemesine sinirlenerek hızla sokaktan geçmeye çalıştığı belirtildi.

Belçika medyasında yer alan haberde dün Brüksel'de büyük bir hızla kafe terasına girerek 6 kişinin yaralanmasına neden olan beyaz minibüsün şoförünün, 28 yaşındaki M. G. adlı Türk olduğu belirtildi. 

Ablasının evinde yakalandı

bruksel kaza01
Foto: Brüksel itfaiyesi

Kaza Cuma günü yaklaşık saat 13:00 civarında, yoğun olarak kullanılan alışveriş caddesi Nieuwstraat'ın yan sokağı Rue Neuve caddesinde gerçekleşti. Olaydan kısa bir süre sonra polis, bir görgü tanığının ifadesine dayanarak ve güvenlik kameraları aracılığıyla şüphelinin kaçış yolunu takip edebildi. 

Arama çalışmalarında olaya karışan beyaz minibüs birkaç blok ötede terk edilmiş halde bulundu. Şüpheli şoför ise olaydan birkaç saat sonra Anvers'teki (Antwerpen) kız kardeşinin evinde gözaltına alınarak sorgu için karakola götürüldü. 

Het Laatste Nieuws gazetesinde yer alan habere göre 28 yaşında Türk asıllı sürücü, polis tarafından bilinen bir kişi ve terör bağlantısı bulunmamakta.

Olayın nedeni: Şehir merkezinin trafiğe kapatılması

bruksel kaza-1Foto: Brüksel itfaiyesi

Het Laatste Nieuws gazetesinde bugün yayınlanan bir haberde; şüphelinin dün öğleden sonra kurye olarak çalıştığı sırada, Brüksel'in merkezinde mahsur kaldığı belirtildi. 

Habere göre minibüs şoförü, trafiğe kapalı olan alışveriş sokaklarında direkler ve büyük çiçek saksıları bulunduğu için "ani bir dönüş" yaparak tam gaz olayın yaşandığı sokaktan çıkmaya çalıştı. Bu sırada sokakta bulunan kafelerin terasına daldı ve 6 kişiyi yaraladı.

Brüksel merkezine araçla girilemiyor
Brüksel şehir merkezinde bu aydan itibaren araba kullanımını caydırmak için, merkezi doğrudan geçmek imkansız hale getirildi. Sürücüler, merkezin başka bir bölgesinde olmaları gerekiyorsa çevre yolları dolaşarak gidecekleri noktaya ulaşmak zorunda kalıyor.

Yeni dolaşım planı, geçen hafta uzun trafik sıkışıklığına ve yoğun eleştiriye de yol açmıştı. Sürücülerin henüz yeni güzergâhlara alışamayarak, birdenbire ulaşılamayan veya tek yönlü trafiğe çıkan cadde ve meydanlara giriş yaptığı belirtiliyor. 

Geçtiğimiz günlerde de yerden yükselen direği görmeyen bir sürücünün, direğe çarparak yaralandığı belirtiliyor.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın