Belçika’nın başkenti Brüksel’de tüm Felemenkçe ve Fransızca dilinde eğitim verilen ilkokullarda 'Herkes İçin Çorba' adlı yeni bir proje başlatıldı. Felemenkçe Eğitim’den Sorumlu Belediye Encümeni Schepen Anaïs Maes ilk çorba dağıtımını Haren'deki Harenheide İlkokulu'nda gerçekleştirdi.
 
Projenin temel amacı, çocukların derslerine daha iyi odaklanabilmelerini sağlamak ve onlara besleyici öğünler sunmak. Projenin bir diğer hedefi, çocukları ve ebeveynleri sağlıklı beslenme alışkanlıklarına teşvik etmek.

Brüksel Mutfak ile işbirliği içinde yürütülen proje, şehirdeki 1.685 Flamanca ve 13 bin 561 Fransızca konuşulan öğrenciye öğün sağlayacak. Kış sonuna kadar, 9 Flamanca konuşulan okulda öğrencilere "iç ısıtan bir fincan çorba" sunulacak. 

Her okul, çorbayı hangi zaman diliminde servis edeceğine bağımsız olarak karar verecek. Bazı okullarda bu çorba, ara öğün olarak sunulurken, diğerlerinde öğle yemeği arasında dağıtılacak. 

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş