Brüksel ULB Kampüsünde acil çıkış kapısının önünde namaz kılan Müslüman Öğrenciler tepki çekti.
Anderlecht'teki Brüksel Üniversitesi ULB'nin Erasmus kampüsündeki bir binada, Müslüman öğrencilerin namaz kıldıkları yer tartışma yarattı. Öğrencilerin namaz kılmak için dersleri bölerek dışarı çıktığı ve acil çıkış kapısının önündeki koridoru namaz kılma yeri yaptığı belirtiliyor.

'Le Soir' ve 'Sudinfo' gazetelerine açıklama yapan üniversitenin iki öğretim görevlisi, bu durumun yakın bir hastanedeki ibadet yerinin korona döneminde kapatılmasından sonra başladığını belirtti.

Öğretmenler, bu durumu “kabul edilemez” olarak nitelendiriyor. Öğrencilerin Namaz kılmak için izin almadan sınıftan çıkıp gittiğini bu nedenle derslerin bölündüğünü belirten öğretim görevlileri,  ayrıca bu öğrencilerin güvenlik riski oluşturduğunu, ani bir tahliye durumunda acil çıkışların kapanması tehlikesini yarattıklarını belirtiyor. 

Öğrencilerin dersler sırasında sürekli olarak gelip gittiklerini belirten öğretmenler, bu durumun üniversitedeki araştırma özgürlüğüne de zarar verdiğini savunuyor.

Öğretim görevlileri, her türlü dogma ve dini etkilerin reddedilmesi gerektiğini, öğrencilerin ibadet etme biçimlerinin üniversite değerleri ve güvenlik standartlarıyla çatıştığını ifade ediyor.

Belçika’da işgücü üzerinden alınan vergilerde lider konumda Belçika’da işgücü üzerinden alınan vergilerde lider konumda

Geçtiğimiz yaz, Ixelles'deki Solbosch kampüsünde üniversitenin bir sınıfında toplu olarak kılınan namaza ait görüntüler de oldukça tartışma yaratmıştı.
Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.