Brüksel Bölge Hükümeti, gelire göre farklı miktarlarda ödenen ve vatandaşların arabanın dışında alternatif metodlara yönelmesini ve sürdürebilir ulaşım çözümlerini kullanmasını teşvik etmek ve şehrin hava kalitesini iyileştirmek amacıyla verilen Brussel’Air primini 900 euro’dan 1.010 euro’ya çıkartı. Zamlı tarife 1 Mart itibariyle başlıyor

Elde edilen bilgilere göre, 2023 yılında, bin iki yüzden fazla Brussel'Air primi verildi ve bunların yüzde 60'ı düşük gelirli hane halkları tarafından kullanıldı.

Brussel'Air priminden kimler yararlanabilir?
Bu düzenlemeden, düşük, orta ve yüksek gelirli her vatandaş yararlanabiliyor. Araçlarından vazgeçip, plakalarını teslim eden Brükselliler, prim başvurusunda bulunabiliyor. Mart ayında uygulanacak artış, hane halklarının gelir seviyesine bağlı olarak 5 ile 110 euro arasında değişiklik gösteriyor.

Zamlı tarifeye göre verilecek prim miktarları:

  • Düşük gelirli hane halkları için ödenecek prim 500 euro’dan 505 euro’ya,
  • Orta gelirli hane halkları için ödenecek prim 700 euro’dan 705 euro’ya,
  • Yüksek gelirli hane halkları için ödenecek prim ise 900 euro’dan 1.010 euro’ya yükselecek.

Brussel'Air primi nerede kullanılır? Bisiklet için ödeme yapılır mı?
Brussel'Air primi, MIVB toplu taşıma abonelikleri, Villo! paylaşımlı bisiklet hizmeti, Cambio ve Poppy paylaşımlı araç hizmetleri veya Victor taksi hizmetleri için kullanılabiliyor. 

Ayrıca, Brüksel hükümeti "bisiklet ve mikromobilite bütçesi" adı verilen yeni bir bütçe oluşturdu. Bu bütçe, daha önce minimum 250 euro olan destek miktarını 200 euroya düşürüldü.  Bu değişiklik, bisiklet ve mikromobilite çözümlerinin daha geniş bir kitleye ulaşmasını sağlamayı amaçlıyor.

Başvuru şartları 
Yeni düzenleme, başvuru şartlarını da kolaylaştırdı. Daha önce, bir aracın en az iki ardışık yıl boyunca başvuranın adına kayıtlı olması gerekiyordu. Yeni düzenleme ile bu süre en az bir yıla indirildi. Her prim başvurusu, plakanın iptal edilmesinden sonraki altı ay içinde yapılması gerekiyor. 

Belçika'da kan örneğiyle hastalıkları erken tespit eden test geliştirildi Belçika'da kan örneğiyle hastalıkları erken tespit eden test geliştirildi

Gelir sınırı ve Brussels’Air hakkında detaylı bilgi için Leefmilieu Brussels sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.