Çocukların nerede büyüdüğünün bir önemi olmadığını ve hepsinin eşit muameleye tabi olması gerektiğini savunan Breda’daki 25 okul, önümüzdeki yıldan itibaren, velilerden gönüllülük temelinde alınan katkı payını (Ouderbijdrage) tamamen kaldırmayı hedefliyor. 

Okulların çatı örgütü Inos tarafından yapılan açıklamada, “Eğer fırsat eşitliğini gerçekten önemsiyorsak, başka türlüsünü isteyemeyiz ve yapamayız.” şeklinde ifade kullandı.  

BN De Stem gazetesine bir açıklama yapan Inos yönetim kurulu üyesi Anneke van der Zee, bu öğretim yılında binlerce ebeveynden gönüllü veli katkı payı olarak 10 euro ödemelerinin istendiğini, bunun yönetim kurulunun gelecek yıl uygulamayı planladığı tamamen kaldırmaya yönelik ilk adım olduğunu dile getirdi.

“Önümüzdeki yıllara ilişkin planlarımızda fırsat eşitliği bizim için en önemli tema” diyen Van der Zee, “Hangi mahallede büyüdüğünüzün, hangi geçmişe sahip olduğunuzun ya da hangi ilkokula gittiğinizin bir önemi olmamalı, olmak istediğiniz kişi olma fırsatına sahip olmalısınız.” şeklinde ifade etti.

Van der Zee okulların bir envanterini çıkarttıklarını bazı okullarda 25 euro bazılarında ise 70 euro veli katkı payı alındığının tespit edildiğini aktardı. Bu envantere dayanarak yönetim kurulunun, okul gezileri gibi ekstra faaliyetler için her okula öğrenci başına 40 euro verilmesine karar verdiğini kaydetti.

© Sonhaber.eu
Fotoğraf: Max Fischer - Pexel

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş