Fast food devi McDonald', dört yıl sonra ilk defa geçen çeyrek satış hedeflerini tutturamadı. Şirketin dünya çapındaki toplam satışları dördüncü çeyrekte yüzde 8 artarak 6,4 milyar dolara ulaştı. Bu rakam şirketin gerçek hedefinin 100 milyon dolar altında kaldı. Şirketin hisseleri bu duyurunun ardından yüzde 4 düştü.

ABD merkezli şirket daha önce de dezenformasyonu suçlayarak çatışmaların olumsuz etkisi olduğunu kabul etmişti.

Avusturya’da evini yenileyeceklere 2000 euro destek verilecek Avusturya’da evini yenileyeceklere 2000 euro destek verilecek

McDonald's CEO'su Chris Kempczinski, Malezya, Endonezya ve Fransa’daki satışların etkilendiğini; en büyük etkinin ise Orta Doğu’da görüldüğünü belirtti.

Şirkete göre, Filistin yanlısı aktivistlerin boykot çağrısı nedeniyle özellikle Orta Doğu'da tavuk nugget ve burgerlerin satışında düşüş yaşandı.

Kempczinski, “Savaş devam ettiği müddetçe bu piyasalarda bir iyileşmenin olmasını beklemiyoruz” dedi.

McDonald's, İsrail’deki işletmecisinin İsrail ordusuna binlerce bedava yiyecek dağıtmasının ardından eleştirilerin odağına oturmuştu. Küresel olarak 40 bin dükkanı olan şirketin şubelerinin yüzde 5’i Orta Doğu’da.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.