Yıllardan beri futbol oyunları konusunda en çok tercih edilen FIFA 17, yeni oyun versiyonu ile birlikte de piyasaya sunuldu. Yeni oyunda pek çok farklı özellik yer alırken özellikle oyun için motorunun değiştirilmiş olması çok daha akışkan ve başarılı bir oyunun üretilmesini sağlamadı. Aynı zamanda oyun içinde pek çok farklı özellik oyuna dahil edilmiş durumda. Bunlardan en çok ilgi çekeni ise hikaye modu.

Hikaye Modu Başladı

Hikaye modunda bir oyuncu karakteri ile oyuna başlamanız ve sportif başarı elde etmeniz gerekirken son dönemlerde bu hikaye modunun yoğun olarak oynamaya başlaması farklı bir sorunun ortaya çıkmasına neden oldu. Öyle ki hikaye modunu oynayan kişiler Alex Hunter adı siyahi bir karakteri yönetirken bu konuda oyuncunun en büyük rakibi beyaz bir oyuncu oluyor. Bu bakımdan oyun içerisinde siyah ve beyazın rakip olduğu ve rekabet içerisinde birbirine karşı üstünlük kurmaya çalıştığı görülüyor.

Irkçılık Mı, Tesadüf Mü?

Bu küçük bir detay dahi ırkçılık tartışmalarını yaratırken şu anda en çok konuşulan konular arasında FIFA 17 üzerinden ırkçılık yapıldığı oldu. Bu her ne kadar çok küçük bir detay olarak görülse de şu anda dünya genelinde FIFA 17 için en çok konuşulan ve tartışılan konuların başında geliyor. Konu ile ilgili şu ana kadar yapımcı firma ise açıklama yapmadı.

Kaynak: Veteknoloji.net