Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günler Instagram’ın kurucu ortakları istifalarını açıklamış ve Instagram'ın başına yeni biri getirilmişti Facebook tarafından. Ancak ortaya çıkan bilgilere göre işler biraz karışabilir.

Facebook'un Instagram’ın konum geçmişini Facebook ile paylaşılmasını sağlayan yeni bir gizlilik ayarı üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.

Instagram aktif olarak açık olmasa bile GPS verileriniz, Facebook’un reklam hedeflemeleri ve içerik önerilerine yardımcı olacak. Konum etiketi içeren veriler Facebook Profilleri’nin Hareket Dökümü başlığı altında görülebilecek. Bu verilerin bir harita görümünde olacağı da gelen bilgiler arasında.

Facebook yine hırsızlık peşinde!
Facebook’un Instagram üzerinden elde ettiği kazancı bir adım ileri taşıyarak verilere göz dikmesi, Instagram kurucu ortaklarının ayrılma sebebi söylentilerini doğruluyor. Instagram'ı da etkisi altına alan Facebook, kirli işlerini oraya da yansıtabilir.

Şimdiye kadar linklerle uygulamadaki trafiği kendisine çekmeye çalışan Facebook, Instagram’ın yeni lideri Adam Mosseri sayesinde tüm bu eylemleri daha da ileri taşıyabilir. Anlaşılan kullanıcı büyümesi ve gelirleri gerileyen Facebook, Instagram üzerinden çekeceği trafik ve verilerle yeni reklam gelirlerinin kapılarını aralamayı hedefliyor.

Uzun süredir yerel işletmelere odaklanan şirketin, bu yeni özellikleri reklam modeline dönüştürmekte zorlanmayacağı kesin.