Yeni yılla birlikte Berlin sakinlerini etkileyecek bazı değişiklikler yürürlüğe girecek. 29 euroluk Almanya kartı, VBB ücretleri ve diğerlerini sizler için listeledik.

İşte 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren Berlin’de uygulanacak değişiklikler:

29 euroluk bilet
2024'te 29 euroluk bilet Berlinliler için yeniden satışa sunulacak. Berlin-Brandenburg Taşımacılık Birliği'nin (VBB) Aralık ayı ortasında duyurduğu gibi, Berlin AB biletinin 2024 yılının ilk yarısında yürürlüğe girmesi beklenmekte. 1 Ocak 2023'ten bu yana 27,50 euro yerine yalnızca 9 euroya satılan  Berlin -Ticket S sosyal bileti aynı fiyattan satılmaya devam edecek. Dar gelirliler bu bileti 9 eurodan alacak.

VBB ücretlerine 1 Ocak 2024'te zam geliyor
Berlin ve Brandenburg'daki toplu taşıma ücretleri 1 Ocak 2024'ten itibaren artacak. VBB tarife bölgesindeki biletler ortalama yüzde 6,7 oranında zamlanacak. VBB’ye göre artışın nedeni personel, yakıt ve enerji maliyetlerindeki artış.

  • Berlin için Tek bilet AB ücreti 1 Ocak'tan itibaren 30 sent artarak 3,50 euroya çıkacak.
  • Berlin'de kısa mesafe bilet fiyatı 2,20 eurodan 2,40 euroya yükselecek.
  • Berlin ABC biletinin fiyatı 4,40 euroya yükselecek.
  • Brandenburg an der Havel, Frankfurt (Oder) ve Cottbus bağımsız şehirlerindeki tek kişilik AB biletlerinin fiyatları 20'şer sent artarak 2,30 euroya, Potsdam'da ise 10 sent artarak 2,60 euroya çıkacak.

Berlin-Neukölln'deki birçok park yeri Şubat 2024'ten itibaren ücretli olacak
Neukölln park alanı yönetimi, 1 Şubat 2024'te ilçenin kuzeyindeki iki bölge ücretli park alanı olacak. Mayıs ayında bir bölge daha ücretli park alanına çevrilecek.

  • Hasenheide, Sonnenallee ve Neukölln belediye binası arasında, havaalanı /Donaukiez'de 100 numaralı park alanı olacak.
  • Reuterkiez'de Maybachufer, Kottbusser Damm, Sonnenallee ve Pannierstrasse arasında 105 numaralı park alanı oluşturulacak.
  • 1 Mayıs 2024'te Sonnenallee, Kanal ve Wildenbruchstrasse arasındaki Weserkiez'de 106 numaralı park alanı olacak.

Bu bölgelerde oturan mahalle sakinleri ve esnaf park izni için başvuruda bulunabiliyor. Park yeri için mahalle sakinlerinden yıllık yaklaşık 20 euro alınıyor. Mahalle dışından gelen araç sahipleri ise saat başına üç euroluk park ücreti ödemesi gerekiyor.

Noel tatilinin ardından demiryolu grevleri
tren makinistleri sendikası GDL 8 Ocak 2024'ten itibaren greve gidebileceklerini açıkladı. Sendikanın açıklamasında 3 ila 5 gün süreli grevlere devam edileceği belirtildi. Henüz hangi gün ve bölgede grev yapılacağı netleşmedi.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Shvets Anna - Pexels

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.