Alman polisi, Berlin'deki başıboş dişi aslanı aramak için seferber oldu. Kleinmachnov, Stahnsdorf ve Teltow banliyölerinde yaşayan yaklaşık 60 bin kişiye, sokağa çıkmamaları ve evcil hayvanlarını dışarı bırakmamaları ya da gezdirmemeleri uyarısı yapıldı.

Alman medyasına göre, polis sosyal medya üzerinden uyarıda bulundu ve bölgede görevli araçlar hoparlörlerle insanları uyardı. Ayrıca, bölgedeki bazı yolların trafiğe kapatıldığı belirtildi.

Polis, aslanı yakalamak için görevlendirilen ve sakinleştirici iğne kullanacak olan 5 özel eğitimli avcının olduğunu belirtti. Ayrıca, bölgenin helikopterlerle tarandığı açıklandı.

Hayvanın Çarşambayı Perşembeye bağlayan gece Kleinmachnov'da bir yol kenarında görüldüğü belirtiliyor. Berlin medyasına göre, bir sürücünün kaydettiği video sosyal medyada paylaşıldığı sıralarda polis de arama operasyonuna başlamıştı.

Hayvanın izine henüz rastlanmadı ve nereden geldiği bilinmiyor. Bazı yetkililer, dişi aslanın bir sirkten veya hayvanat bahçesinden kaçmış olabileceğini belirtiyorlar. Ancak, polis bu konuda henüz bir ihbar alınmadığını belirtiyor.

Polisi arama yaptığı ve vatandaşları dışarı çıkmaması uyarısında bulunduğu bölge:

almanya berlin aslan

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş