Belçika'nın Limburg eyaletinde mücadele veren 2. Amatör B Grubu'nda yer alan Beringen Türkgücü, kendi sahasında, taraftarı önünde Maasland MO'ya karşı verdiği mücadeleyi 2-0 skorla kazandı.  2023-2024 sezonun 18. Haftasında oynanan maçta mükemmel bir oyun sergileyen Beringen Türkgücü,  sezonun ikinci devresinde puanını 26’ya yükseltmeyi başardı.

Maç, Maasland MO'nun vuruşuyla başladı. Maçın 2. Dakikasında Furkan Öztürk'e yapılan faul, Türkgücü’ne bir serbest vuruş kazandırdı. Kaptan Ferhat Teker, Furkan'ın kullandığı serbest vuruşu kafa golüyle değerlendirerek takımını 1-0 öne geçirdi. Maçın 8. dakikasında ise Okan Teker'in düşürülmesi sonucu penaltı kazanan Beringen Türkgücü, penaltı atışını golcü futbolcusu Şükrü Taşpınar'ın ayağından buldu ve skoru 2-0 yaptı.

ND32442
 
İlerleyen dakikalarda Beringen Türkgücü, yakaladığı gol pozisyonlarından faydalanamadı. 27. dakikada Furkan Öztürk sarı kart gördü. Maasland MO ise 36. dakikada gol fırsatını, kaleci Ahmed’in mükemmel bir kurtarışıyla, kaçırdı. İlk yarıyı Beringen Türkgücü 2-0 önde tamamladı.

ND42369
 
İkinci yarıda Beringen Türkgücü oyundan düştü, ancak sonra toparlandı. 52. dakikada Furkan Öztürk oyundan çıkarken yerine Bünyamin Kaya girdi. Maasland MO, ikinci yarıda üstünlüğü ele geçirmeye çalıştı, ancak aradığı golü bulamadı. 62. dakikada Mikagil Kışlalı oyundan çıkarken yerine Mikail Çalışkan girdi. 72. dakikada Okan Teker çıktı ve yerine Burak Kürkan girdi. Maçın son 15 dakikasında Beringen Türkgücü, birçok gol fırsatını değerlendiremedi ve maç 2-0'lık Beringen Türkgücü üstünlüğüyle sona erdi.
 
Beringen Türkgücü Başkanı Engin İnce sonhaber.eu’ya yaptığı açıklamada, aldıkları galibiyetten memnuniyetini dile getirdi. İnce, takımlarının 18 maçta 6 galibiyet, 4 mağlubiyet ve 8 beraberlik elde ettiğini belirterek, "Maasland MO karşısında aldığımız galibiyetle puanımızı 26'ya çıkardık. Taraftarlarımızı ve futbolcularımızı tebrik ediyoruz. İnşallah galibiyetlerimiz devam eder" dedi.

ND42338

Beringen Türkgücü, Ahmed Belkheir, Furkan Öztürk, Hüseyin Bilican, Mikagil Kışlalı, Ertunç Yıldırım, Ferhat Teker, Şükrü Taşpınar, Burak Kardeş, Okan Teker, Muhammed Yazgan ve Onurcan Aydın 11'i ile sahaya çıktı. Yedek futbolcular ise Burak Kürkan, Ömer Güvercin, Bünyamin Kaya ve Mikail Çalışkan, ikinci yarıda oyuna dahil oldular.
 
Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.