Flaman bölgesinde yer alan Geel Belediyesi, şehir merkezinde çevreye rahatsızlık veren gençler ve yaşlılara yönelik yeni bir yasak kararı aldı. Belirlenen bölgelerde kamuya açık alanlarda Yılbaşı Günü başlayacak olan alkol kullanımı yasağı, 10 ay boyunca geçerli olacak. Bu yasağa uymayana para cezası kesilecek.

Belediye getirilen alkol yasağı ile özellikle alkol bağımlılığından kaynaklanan sorunları hafifletmeyi hedefliyor. 

Yasağın uygulanacağı alanlar: İstasyon ve istasyon meydanı, şehir parkı, Markt-Havermarkt-Werft, sinema ve Waaiburg oyun alanının çevresi, yüzme havuzunun çevresi, Pas'taki futbol sahası, gençlik merkezi De Bogaard ve spor alanı De Leunen. 

Yasağa uymayan kişilere 350 euro para cezası kesilecek, ancak belediye meclisi, daha önceden polis kaydı bulunan suçluları yardıma yönlendirmeyi hedefliyor. 

Belediye meclisi, şehir merkezinde biriken şikayetler üzerine birkaç ay önce sınırlı bir alkol yasağını duyurmuştu. Bu sorunların büyük bir kısmı kontrolsüz dolaşan gençlerden kaynaklanırken, yaşlıların da sorunun bir parçası olduğu belirtildi. Belediye Başkanı Vera Celis, "Sorunların üstesinden gelmek için çok şey yapıldı, ancak alkol bağımlılığının neden olduğu sıkıntılar hala devam ediyor ve bu sık sık kavgalara yol açıyor" şeklinde açıklama yaptı.

Şehir merkezinde alkol yasağı, 31 Ekim'e kadar geçerli olacak ve ardından bir değerlendirme yapılacaktır.

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş