2023-2024 futbol sezonunun ilk yarısında, Belçika'da hiçbir Türk takımı liderlik pozisyonuna yükselemedi. Turkse Rangers, Beringen Türkgücü, FC Anadol, Ümitspor, Anvers Türkspor ve Eendracht Houthalen takımlarının kulüp başkanları kendi takımlarını ve performanslarını Sonhaber.eu’ya değerlendirdi.

İşte takımların durumu ve başkanların değerlendirmeleri…

Turkse Rangers
Turkse Rangers, Belçika'daki Türk ekipleri arasında en üst kümede mücadele ediyor. Takım, sezona şampiyonluk hedefiyle başlamıştı. 

belçika 01

Turkse Rangers'in başkanı Cabbar Alkan, takımın  1 Amatör kümede ilk yarıyı istediğimiz yerde bitiremediğini belirtirken, bu durumun hayal kırıklığı yarattığını dile getirdi. Alkan, “Hedefimiz 4. lige çıkmak olsa da, şampiyonluk yarışından uzak kalmış durumdayız. Ancak Play-Off'lara katılarak 4. lige çıkma mücadelesi vermeyi hedefliyoruz. Sezonda iyi giderken beklenmedik mağlubiyetler aldık ve bu sonuçlarla puan kaybettik. Taraftarlarımız, iyi ve kötü günlerde desteklerini esirgemedi ve devam ediyorlar. Alt yapımız güçlü ve kendi tesislerimiz var. Oynadığımız 17 maçta 7 galibiyet, 5 beraberlik ve 5 mağlubiyet elde ettik. Rakip filelere 28 gol kaydettik ve kalemizde 22 gol gördük. 25 puanla 6. sıradayız. Liderle aramızda 12 puanlık bir fark var," dedi.

Beringen Türkgücü
Geçen sezon 2. Amatör kümeye yükselen Beringen Türkgücü, bu sezon gol yollarında zorlanıyor. Oynadığı futbolu skora yansıtamayan takım, 2. Amatör B grubunda yer alıyor. 

Beringen Türkgücü (1)

Kulübün geçmişinde futbolcu, takım kaptanı ve antrenör yardımcısı olarak görev yapan Engin İnce, şu anda kulübün yönetim kurulu başkanı olarak hizmet veriyor. İnce, takımın bu sezonu ilk 5 içinde bitirmeyi hedeflediğini belirtti. Sezona yeni transferlerle başladıklarını belirten İnce şunları dile getirdi: “Ancak oynadığımız futbolu skora yansıtamıyoruz. Mağlup olmamak iyi ama 3 puanlık sistemde bu yeterli olmuyor. Umarım sezonun ikinci yarısında daha iyi sonuçlar alabiliriz. Hem deplasmanlarda hem de kendi sahamızda taraftarlarımızın desteğini görüyoruz. 16 maçta 4 galibiyet, 4 mağlubiyet ve 8 beraberlik aldık. Rakip filelere 20 gol atarken kalemizde 16 gol gördük. Grubumuzda en az gol yiyen takımız, bu sevindirici bir durum. Ancak, en az gol atan takım olmamız üzücü. Bu sezon şampiyon olmamız zor görünüyor, ancak takım toparlanırsa Play-Off'lara kalabiliriz," 

KFC Anadol
Avrupa'nın ilk Türk takımı KFC Anadol, 2. Amatör kümede yükseliş peşinde. 1968 yılında gurbetçi vatandaşlar tarafından kurulan ve Belçika'nın ve Avrupa'nın ilk Türk takımı olarak tarihe geçen KFC Anadol, 2. Amatör B grubunda mücadele ediyor. 

Kulübün Başkanı Atilla Tezcan Sonhaber’e yaptığı açıklamada, "5 yıl içinde 4. lige yükselmek hedefimiz. Heusden-Zolder'deki Türk iş yerlerinin sponsor olarak takıma destek vermeleri ve taraftarlarımızın desteği bizleri çok mutlu ediyor. Sezonu kötü başladık ve daha sonra antrenör değişikliği yaptık. Şu anda teknik direktörümüz Bruno Versavel, yardımcı antrenörümüz ise Herwig van Sweevelt. Takımımız son haftalarda iyi futbolunu skora yansıtarak 6. sıraya yükseldi. 16 maçta 7 galibiyet, 6 mağlubiyet ve 3 beraberlik aldık. 24 puanla ve 34 gol atarak, kalemizde 25 gol görerek Play-Off'lara kalmayı hedefliyoruz" şeklinde ifade kullandı.

Ümitspor
Ümitspor, 3. Amatör C grubunda şampiyonluğa koşuyor, mağlubiyetsiz İlerleyiş. Kendi tesisleri ve altyapısı ile dikkat çeken Ümitspor, 3. Amatör C grubunda şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerliyor. 

Bu sezon mutlaka şampiyon olmak istediklerini dile getiren kulüp Başkanı Serdar Karali, şunları dile getirdi: “Şu ana kadar oynadığımız 15 maçta 11 galibiyet ve 4 beraberlik aldık, henüz mağlubiyetimiz yok. Bu durum bizim için çok sevindirici. Grubumuzda Wiemismeer, 1 maç fazlalığı ile 40 puanla lider durumda. Bizim bir maç eksiğimiz var ve averajımız liderin gerisinde. Sezonun ikinci yarısında bu durumu düzelteceğimize inanıyoruz. Maasmechelen toplumunun bize verdiği destek bizi çok mutlu ediyor. Rakip filelere 49 gol attık ve kalemizde sadece 19 gol gördük," 

Bu performans, Ümitspor'un şampiyonluk yarışında güçlü bir aday olduğunu gösteriyor.

Anvers Türkspor
Anvers Türkspor, 4. Amatör B grubunda liderlik için mücadele ediyor. Anvers bölgesindeki tek Türk futbol takımı olan Anvers Türkspor, golcü futbolcusu Mikail Bektaş ve takım arkadaşlarının sergilediği etkileyici futbolla 4. Amatör B grubunda şampiyonluk yolunda ilerliyor. 

anwers turkspor

“Bu sezon kadromuzu birçok yetenekli futbolcuyla güçlendirdik. Geniş ve tecrübeli bir kadromuz var ve şampiyonluğa tam anlamıyla odaklandık. “ diyen kulüp Başkanı Ayhan Öztürk, ayrıca yeni bir soyunma odası ve lokal inşası için de çalışmaların sürdüğünü dile getirdi. Öztürk “Sezonun ilk yarısında daha iyi yerlerde olabilirdik, ancak liderle aramızda sadece 1 puan fark var ve bir maç eksiğimiz bulunuyor. Bu farkı kapatmaya kararlıyız. Hakemlerin zaman zaman yanlı tutumlarına rağmen, futbolcularımıza ve bize destek veren taraftarlarımıza sonsuz güvenimiz var. Oynadığımız 14 maçta 11 galibiyet ve 3 mağlubiyet aldık. Rakip filelere 47 gol atarken, kalemizde sadece 12 gol gördük. Bu performans, grubumuzda en çok gol atan ve en az gol yiyen takım olmamızı sağladı," dedi. 

Bu başarılı performans, Anvers Türkspor'u 3. Amatör grubuna yükselme yolunda güçlü bir aday haline getiriyor. 

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş