Flaman Bölge Hükümeti İçişleri Bakanı Gwendolyn Rutten, geçen yaz yapılan bir vaazda sarf edilen homofobik ifadeler sebebiyle Tessenderlo'daki Diyanet Camii'nin tanınmasını iptal etmeyi planlıyor. Rutten, yerel inanç toplulukları hakkında bilgi toplama ve tarama hizmeti tarafından cami hakkında bir soruşturma başlatılmasını emretti.

Flaman İçişleri Bakanı Rutten konu ile ilgili açıklamasında, "LGBTQI+ topluluğuna karşı nefreti körüklemek kabul edilemez ve bu bir suçtur," ifadesini kullandı.

N-VA (Yeni Flaman İttifak) Partili Flaman Adalet ve Yaptırım Bakanı Zuhal Demir ise LGBTQI  topluluğuna yönelik ayrımcı ifadeler ve nefret suçu iddiası ile imam hakkında Federal Kriminal Polise şikayette bulundu.

İmam'ın tartışma yaratan sözleri
Diyanet Camii imamının verdiği vaazda iddia edilen sözler şu şekilde: "Günümüzde sadece erkeklerin erkeklerle cinsel ilişkisi yok, aynı zamanda kadınların kadınlarla, erkeklerin erkeklerle ve daha fazla insanla, gruplar halinde, hatta hayvanlarla bile ilişkileri var. Böyle bir sapkınlık var, ama biz tepki vermiyoruz. Onlar bize bu sapkınlığı dayatıyor ve biz tepki vermiyoruz. LGBTQI topluluğundan insanlara çok fazla hak verildi. Onlar hasta değil, sapkınlar. Bu bir hastalık değil, bir sapkınlıktır."

Belçika'daki Diyanet Camii Tessenderlo, tanınma hakkını almak için daha önce bakanlığa başvuruda bulunmuştu. Ancak, Flaman Bölge Hükümeti İçişleri Bakanı Gwendolyn Rutten, cami imamının homofobik içerikli vaazı nedeniyle bu başvuruyu reddetme kararı aldığını duyurdu.

Bakan Rutten, kararın cami tarafından yapılan homofobik ifadelerin kabul edilemez ve suç teşkil ettiği gerekçesiyle aldığını belirtti.

imam-1

İmam Emre Özdemir ise suçlamalar hakkında bilgi sahibi olmadığını belirterek, "Hangi vaazım hakkında suçlandığım konusunda bilgim yok. Şu ana kadar suçlamalarla ilgili resmi bir makama ifade vermedim. Vaazlarımda kin ve nefret sözlerinden uzak duruyorum. Suçlandığım gerekçeleri öğrendiğimde gerekli açıklamaları yapacağım," dedi.

Diyanet Camii'si ile ilgili yaşanan bu gelişme ülkede dini topluluklar ve inanç özgürlüğü konusundaki tartışmalara yeni bir boyut kazandırdı.

Belçika'da devlet tarafından tanınan camilere maddi yardım yapılıyor ve imamların maaşları devlet tarafından ödeniyor.

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Ömer Aşıran