Belçika İstatistik Bürosu (Statbel), belediye düzeyinde yoksulluk riski ve gelir eşitsizliği konusunda hazırlanan raporunu yayınladı. Buna göre Brüksel'deki Sint-Joost-ten-Node en yüksek yoksulluk riskine sahip belediye olurken, en düşük yoksulluk riski Doğu Flaman'daki Horebeke belediyesinde görüldü.

Belçika'da Filistin'in Tanınması İçin Önerge Verildi Belçika'da Filistin'in Tanınması İçin Önerge Verildi

Açıklanan verilere göre, Horebeke belediyesinde nüfusun sadece yüzde 3,2'sinin yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Sint-Joost-ten-Node'da bu oranın yüzde 34,6 olduğu görülüyor.

Yoksulluk riskinin en düşük olduğu belediyeler
Belçika genelinde yoksulluk riski yüzde 5'in altında olan toplam 80 belediye bulunuyor. Ancak yoksulluk riskinin en düşük olduğu belediyelerin hepsi Flaman bölgesinde yer alıyor. Horebeke'nin yanı sıra, Zwalm (yüzde 3,4), Leuven yakınlarındaki Holsbeek (yüzde 3,5), Aalst ve Gent arasında yer alan Oosterzele (yüzde 3,7) ve Tienen yakınlarındaki Hoegaarden (yüzde 3,7) yoksulluk riskinin düşük olduğu belediyeler olarak dikkat çekiyor.

Yoksulluk riskinin yüksek olduğu belediyeler
Belçika'da yoksulluk riski yüzde 20'nin üzerinde olan toplam 21 belediye bulunuyor. Bunlar arasında 10 Brüksel belediyesi, 6 Hainaut belediyesi ve 5 Liège belediyesi yer alıyor.

Statbel verilerine göre yoksulluk riskinin en yüksek olduğu belediyeler Başkent Brüksel Bölgesi'nde bulunuyor. Bu belediyelerin başında Sint-Jans-Molenbeek (yüzde 32,5), Anderlecht (yüzde 28,6) ve Schaarbeek (yüzde 27,1) bulunuyor. Liège eyaletindeki Wallon belediyesi Dison, yüzde 26,9 ile ilk beşi tamamlıyor.

Ortalama gelir ve gelir eşitsizliği
Lüksemburg Dükalığı sınırındaki Attert, yıllık 40.126,5 euro'luk ortalama geliriyle ülkenin en zengin belediyesi olarak öne çıkıyor. Attert'ü, Kraainem (35.642 euro), Messancy (35.246 euro), Tervuren (33.546 euro) ve Sint-Pieters-Woluwe (33.473 euro) belediyeleri izliyor.

En düşük ortalama gelir ise 18.341 euro ile Sint-Joost-ten-Node belediyesi. Bunu Sint-Jans-Molenbeek (18.533 euro), Anderlecht (19.517 euro), Farciennes (20.018 euro) ve Koekelberg (20.230 euro) takip ediyor.

Attert ayrıca gelir eşitsizliğinin en büyük olduğu belediye olarak öne çıkıyor. Bu belediyede nüfusun en düşük gelire sahip yüzde 25'i ile en yüksek gelire sahip yüzde 25'i arasındaki fark, 26.803 euro.
Gelir eşitsizliğinin en düşük olduğu yerler ise en fakir belediyeler. Sint-Jans-Molenbeek 10.048 euro'luk fark ile birinci sırada geliyor.
Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş