İş bulma kurumu VDAB ve İnsan Kaynakları sektör derneği Federgon tarafından yapılan açıklamada iş birliği kapsamında, işten çıkan kişiler yeni bir işe geçiş yapma sürecinde desteklenecek ve yeni bir çalışma ortamı deneyimleme fırsatı bulacak. İlgili kişiler, bu geçiş süreci sırasında bir İK şirketinden rehberlik alacak. İşbirliği yapacak şirketler arasında Accent Jobs, Konvert, Randstad Risesmart ve SD Worx yeralacak. 

Projeye katılan kişiler işsizlik "ara dönemi" yaşamadan doğrudan sürekli bir işe yönlendirilmiş olacak. Ancak, bu fırsattan yalnızca işveren tarafından işten çıkarılan ve ihbar süresi olan çalışanlar yararlanabilecekler. 

İşsizlere hız, güvence ve destek sağlanacak
Flaman İş Bakanı Jo Brouns, "Bugünün ve yarının iş piyasası zorlukları, yeni çözümler gerektiriyor. Bu proje, yeni bir iş fırsatını yakalamak isteyen işten çıkarılan çalışanlara hız, güvence ve destek sağlama amacını taşımaktadır," dedi. 

VDAB Başkanı Wim Adriaens ise, "Bu tür girişimler sayesinde, işsizlik dönemi yaşamadan tekrar işe başlama fırsatı elde edilebilecek," şeklinde konuştu. 

Federgon CEO'su Ann Cattelain'e göre, işten çıkarıldıktan sonra yaşanan zaman kaybı azalacak ve iş piyasasındaki arz talep dengesinde daha hızlı hareket edilebilecek.

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş