Belçika’nın Limburg eyaletinde mücadele eden Ümitspor, 3. Amatör B grubunda mücadele ediyor ve oynadığı 19 maçta 15 galibiyet ve 4 beraberlik ile namağlup olarak emin adımlarla şampiyonluğa doğru gidiyor. Genç yeteneklere yatırım yapan ve yerel topluluk tarafından büyük destek gören kulübün bu başarısı dikkat çekici olarak nitelendiriliyor.

Hollanda sınırına yakın konumda, Maasmecehlen belediyesinde kendi saha ve tesislerine sahip olan Ümitspor, bölgede vatandaşlar tarafından büyük ilgi ve destek görüyor. -

Ümitspor Kulübü Başkanı Serdar Karalı ve Emin Çavuş, Sonhaber.eu’ya yaptığı açıklamada, kulübün şu anda 49 puanla lider durumda olduğunu ve bir maç eksiğiyle namağlup yoluna devam ettiğini belirttiler. 

ümitspor 02

İki yıl önce, zor durumda olan Ümitspor'u devralan yönetim, kulübü yeniden yapılandırarak genç yeteneklere şans verdi. 18 yaşındaki ve önceki liglerde şans bulamayan oyuncular, takıma dahil edilerek başarılı performanslar sergilediler.

Ayrıca, kulübün alt yapısında yaklaşık 300 çocuğun bulunduğu ve bu yıl ilk kez "Provinciale Label" alarak alt yapı takımlarını üst liglere taşıma hakkı kazandıkları belirtiliyor. 

ümitspor 01

Alt yapı antrenörleri, Belçika Futbol Federasyonu'nun düzenlediği antrenör kurslarına katılarak kendilerini geliştiriyorlar. Kulübün sezon sonunda şampiyonluğu kutlamaya hazırlandığı ve taraftarlarının içeride ve dışarıdaki maçlarda verdikleri destek için teşekkür ettiği ifade ediliyor. 

Kulüp yönetimi, alt yapıdan yetişen futbolcuların A kadroya katılmasını ve kendilerini ispatlamalarına olanak tanıdıklarını da ekliyor. Bu başarı hikayesi, Ümitspor'un Limburg'da futbolun yükselen yıldızı olarak konumlanmasını sağlıyor.

Ümitspor Yönetim Kurulu Başkan Serdar Karalı ve Emin Çavuş ile birlikte yöneticiler şu şekilde olmakta.  Şenol Karabudak, Sabri Kurt, Hüseyin Söytürk, İsmail Altınsoy, İsmail Çiv, Düzgün Çapan, Ahmet Çiftçi, Engin Sütçü, Ümit Karaveli, Ali Çiv, Barış Söytürk ve Sanver Öncel.

ümitspor 04

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş