Belçika’nın Flaman kesiminde yer alan Gent Gent şehrinde Çarşamba günü yaşanan kazadan sonra polisin 11 yaşındaki kazazede kız çocuğuna uyguladığı muamele tartışma yarattı. Polis, Ailenin tepkisi üzerine özür dilemek zorunda kaldı.

Kaza, çarşamba günü Gentbrugge'de Frederik Burvenich Caddesi ve Leo Tertzweillaan kavşağında meydana geldi. Kavşaktan dönüş yapan bir araç bisikletle okula giden kıza çarptı. Ağır yaralanan kız çocuğu ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Hastanenin acil servisine gelen anne ve baba olayın şokunu atlatamadan iki polis memurunun 11 yaşındaki kıza alkol ve uyuşturucu testi yapmakta ısrar etmeleri üzerine bir şok daha yaşadı. Kızın babası yaptığı açıklamada, “belki de bu en uygun zaman değildi diye düşündük, ancak söz konusu memurlar aksi takdirde bir doktorun kan testi yapması gerekeceğini söyledi.” dedi

Gent Polisi özür diledi
Gent polisi 11 yaşındaki kızın alkol ve uyuşturucu testine tabi tutulmak istenmesinden dolayı özür diledi ve “Teorik olarak, yaralıların olduğu bir kazaya karışan herkesi alkol testinden geçiriyoruz. Her katılımcı için bu konuda açıklık olması da avantajlı. Ancak polis, bu durumda, 11 yaşındaki çocuğun teste tabi tutulmasının muhtemelen uygun olmadığını kabul ediyoruz. Konu incelemeye alındı. Şimdilik kız çocuğundan ve ailesinden özür diliyoruz ve görüşme veya sosyal yardımcılarımız tarafından rehberlik için hazırız” şeklinde açıklama yaptı.

Gent polisi daha önce ‘çocuk refleksi’ adında, memurların reşit olmayanlarla temas ettiklerinde uymaları gereken bir dizi kural getirmişti. Bu kurallar şimdi trafik kontrolleri için de uygulanacak. 

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş