Brüksel Bölgesi’nde kira yardımı alan aile sayısı artıyor Brüksel Bölgesi’nde kira yardımı alan aile sayısı artıyor

Belçika, Avrupa Birliği'nde bir ilke imza atarak “vapes” olarak adlandırılan tek kullanımlık elektronik sigaraları yasaklamaya hazırlanıyor. Tek kullanımlık vapes'lerin satışı, yakında yürürlüğe girecek olan yeni bir Kraliyet Kararnamesi ile 1 Ocak 2025'ten itibaren yasaklanmış olacak.

Muz, kavun, pamuk şeker gibi birçok farklı aroması bulunan bu tek kullanımlık vapes’ler, gece dükkanları ve çevrimiçi platformlarda satılıyor. 

Sağlık Bakanı Frank Vandenbroucke (Vooruit) özellikle 12 yaş civarındaki gençler arasında popüler olan bu ürünleri eleştirerek “Bu ürünler, gençleri ve hatta çocukları hedef alarak, onları vapelere alıştırmak için kurnazca pazarlanıyor.” şeklinde bir açıklamada bulundu. Vandenbroucke vapeslerin yasaklanma adımını, yeni nesillerin sigaraya bağımlı hale gelmesini önlemek amacını taşıdığını belirtti.

"Bu ürünler, sigara içmeyi öğretmek için değil, sigarayı bırakmak için kullanılmalıdır." diyen Vandenbroucke, vapesin sigara bırakma aracı olarak kullanılmasının devam edeceğini, ancak bu ürünleri cazip kılan reklamlara izin verilmeyeceğini sözlerine ekledi.

Önümüzdeki yılın başında yürürlüğe girecek olan yeni düzenleme, reşit olmayanlara satışı zaten yasak olan vapesleri de kapsıyor.

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.