Belçika Sağlık Bakanı Frank Vandenbroucke, sigara kullanımıyla mücadele için yeni ve sıkı önlemler getirecek bir planı uygulamaya koyuyor. Bu plan, sigara kullanımını sadece daha maliyetli hale getirmekle kalmayacak, aynı zamanda halk sağlığını korumaya yönelik yeni yasakları da içerecek.
 
Önemli değişikliklerden bazıları şunlardır:

  • Hastane veya okul giriş ve çıkışlarına 10 metre mesafede sigara içilmesi yasaklanacak.
  • Spor sahaları, hayvanat bahçeleri ve eğlence parkları gibi alanlarda sigara içilmesine izin verilmeyecek.
  • 2025 yılından itibaren, 400 metrekareden büyük süpermarketlerde tütün ve tütün ürünlerinin satışına izin verilmeyecek.
  • Gazete bayilerinde tütün, sigara ve e-sigara ürünlerinin teşhiri yasaklanacak.

Bir paket sigaranın fiyatı 10 euroyu geçecek
Bu önlemlerin yanı sıra, Vandenbroucke gelecek yıl için bir paket sigaranın fiyatının 10 eurodan fazla olacağını belirtiyor. Bu artışın, çocukların sigara içenlerle daha az karşılaşmasını ve gelecek nesillerin sigarasız büyümesini teşvik etmesi amaçlanıyor.

Kanser uzmanları da bu önlemleri destekleyerek, "Sonunda sigaraya karşı saldırıya geçiyoruz!" yorumunu yapıyorlar. Bu önlemler, halk sağlığını koruma ve sigara kullanımını azaltma amacını taşıyor.

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.