Belçika’nın Antwerpen kentinde "terör amaçlı saldırı hazırlığında oldukları ve yasa dışı silah ticareti yaptıkları" gerekçesiyle aşırı sağcı bir gruba yönelik düzenlenen operasyonda bir kişi öldürüldü.

Belçika medyasına göre, federal savcılığın emriyle, Merksem, Zandvliet, Anvers, Deurne, Berchem, Kasterlee ve Ghent'te aşırı sağcı grup üyelerine ait 10 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyon kapsamında Antwerpen’e bağlı Merksem ilçesindeki bir eve yapılan baskın sırasında, içeriden polise ateş açıldı. 

Savcılık sözcüsüne göre, çatışma sırasında bir bina sakini öldürüldü. 36 yaşındaki erkeğin aşırı sağ grubun üyesi olduğu, aynı zamanda bir atıcılık kulübüne de üye olduğu açıklandı.

Belçika medyasına göre, öldürülen kişi, Altın ve gümüş tüccarı olan, silah ve askeri malzeme merakıyla bilinen 36 yaşındaki Yannick V. 

Yannick V., sosyal medyada kendisini Belçika’da radikal hükümet karşıtı bir hareket olan "egemen vatandaş" olarak tanıtıyor ve paylaşımlarında toplumun ve sistemin dışına çıkmayı ve komplo teorilerini savunuyordu. 

Çatışmanın ardından bölge abluka altına alındı ve patlayıcı imha ekipleri sevk edildi. Savcılık ve polisin faaliyetlerini denetleyen P komitesi de olayla ilgili inceleme başlattı. 

Aşırı sağcılara yönelik diğer ev baskınlarında çok sayıda yasa dışı silah ele geçirildiği bildirildi.  Savcılık sözcüsü, aşırı sağcı grubun, ilerleyen bir süreçte terör saldırısı planladığı şüphesiyle operasyon düzenlendiğini söyledi.

Operasyonların Adalet Bakanı Vincent Van Quickenborne’a yönelik kaçırma girişimiyle hiçbir bağlantısı bulunmadığı da açıklandı.

BBC-2

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.