Belçika’nın başkenti Brüksel ve Walon Bölgesi’nde ehliyet almak için sahte belgeler düzenleyen suç örgütüne yönelik baskınlar yapıldı. Operasyonda dört kişi yakalandı. Bu kişilerden ikisi tutuklandı. 

Operasyonda Federal Adli Polis’in Yolsuzlukla Mücadele Merkez Servisi (CDBC), Brüksel ve Walon Bölgesi’nde sahte ehliyet çetesine yönelik ev araması gerçekleştirdi. Operasyonun sahte ehliyet düzenlediğinden şüphelenilen kişilere yönelik yapıldığı belirtildi.

Operasyonun hedefleri arasında bazı ehliyet sınav merkezleri ve bir sürüş okulunun da  bulunduğu kaydedildi. 

Toplam dört kişi gözaltına alındı. Yakalanan kişilerin ikisi soruşturma hâkimi tarafından “kamu görevlilerine rüşvet verme, suç örgütü oluşturma ve kamu belgelerinde sahtecilik” suçlamalarıyla tutuklandı. Tutuklanan kişilerden birinin hakkında da “kara para aklamakla” şüphesinin bulunduğu belirtildi.
 

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Fotoğraf: Belçika polisi

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş