Belçika'da, özellikle otoyollarda sürücülerin asgari hız limitine göre hareket etmesi gerekmekte. Belirlenen hız limitinin altında sürenler; diğer sürücülerin normal trafik akışını engellediği ve tehlike riski doğurduğu için ceza almakta. Yollarda genellikle saatte 70 km hızın altında sürmek yasak. 

Bu yasak, özellikle saatte 90 km limit olan yollarda saatte 40 km hızla süren ve trafiği aksatan, trafik sıkışıklığına neden olan sürücüleri de kapsıyor.

Belçika'da her yıl belirlenen hızın altında süren yüzlerce sürücüye para cezası kesilmekte. Ayrıca, ani fren yapmak gibi tehlikeli davranışlar da cezai yaptırımlara neden olabiliyor. Bu nedenle sürücülerin hem kendi güvenlikleri hem de diğer yoldaki sürücüler için trafik akışını düzgün bir şekilde sürdürmeleri önem arz ediyor.

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.