Waals-Brabant' bölgesinde Wavre kentinde bulunan Institut de la Providence adlı okulun koridorunda meydana gelen patlamada en az 13 kişi yaralandı. Polis olayla ilgili olarak biri yetişkin diğeri reşit olmayan iki kişiyi gözaltına aldı.

Yerel saatle saat 16:00 civarında meydana gelen patlama nedeniyle 13 kişinin yaralandığı belirtildi. Patlama nedeniyle şok geçiren veya yaralanan kişilerin acil servis ekipleri tarafından ilk tedavilerinin yapılmasının ardından hastaneye kaldırıldı.

Olayla ilgili RTL Info'da yer alan haberde, patlamaya bir öğrencinin çöp kutusuna attığı havai fişeğin neden olduğu iddia edildi. Ancak polis henüz bu konuda bir açıklama yapmadı.

Waals-Brabant savcılığından yapılan açıklamada ise  “Patlamayı hangi cismin tetiklediği soruşturmanın bir parçası, ancak görünüşe göre ‘büyük bir havai fişek türü’ sebebiyle meydana geldi.” İfadesine yer verildi.

Polisin okulu güvenlik kordonu altına aldığı ve incelemelere devam edildiği belirtilmekte.
 ©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş