Belçika Ulusal Demiryolu Şirketi (NMBS), önümüzdeki yıl şubat ayından itibaren tren bilet fiyatlarında yüzde 5,9 oranında bir artış yapılacağını duyurdu. Zammın artan enflasyon oranlarından ve hükümetle yapılan kamu hizmeti sözleşmesi çerçevesinde gerçekleştirileceği belirtildi.
 
Alınan zam kararı NMBS yönetim kurulu tarafından da onaylandı. Bu zamların, NMBS’nin hizmet kalitesini korumak ve yolcularına daha iyi bir deneyim sunmak amacıyla yapıldığı belirtildi. 

Şirketin web sitesinde yapılan açıklamaya göre; 

  • Ev – okul ve ev – iş abonmanları, Standart Bilet ve 2. Sınıf Senior be Youth Biletleri gibi düzenlenmiş tarifelerin yanı sıra Youth Multi, Standard Multi ve Local Multi gibi düzenlenmemiş tarifeler de yüzde 5,9 oranında artırılacak. 
  • Ancak Anvers, Gent, Charleroi, Liége’deki City Pass ve bisiklet için ek ücretlerde bir değişiklik olmayacak. 
  • NMBS ayrıca DUI Bileti ve yüzde 50 indirimli Winter Promo Bileti gibi yeni gidiş – dönüş bilet seçenekleri sunacak.

Gerekçe daha iyi hizmet sunabilmek 
NMBS’nin bu kararı, Şubat 2023’te gerçekleştirdiği yüzde 8,73 oranındaki zamdan sonra geldi ve Belçika’da devam eden yüksek enflasyon oranlarıyla bağlantılı. Şirket; bu zamların, yolculara daha iyi hizmet sunabilmek için gerekli olduğunu ve mevcut ekonomik koşullara uyum sağlamak amacıyla yapıldığını vurguluyor. 

Şirket, kararın, ülkenin genelindeki tren kullanıcıları için maliyetleri artıracağı ancak yolcuların ihtiyaçlarına cevap vermek ve kaliteli hizmet sunmak için çaba göstermeye devam edileceğini belirtiyor

Haber: Halil Uygun 
©Sonhaber.eu

Fotoğraf: Wikipedia

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş