Belçika'da mart itibariyle, Düşük gelirli vatandaşlar için uygun fiyatlı internet aboneliğinden sürüş eğitiminde yeni düzenlemeye kadar bir dizi değişiklik hayata geçirilecek.

İşte bu hafta Cuma gününden itibaren yürürlüğe girecek değişiklikler:

İnternet aboneliğinde sosyal tarife
1 Mart'tan itibaren sosyal internet aboneliği programı devreye giriyor. Buna göre aylık en fazla 19 euro karşılığında internet erişim sağlanabilecek. Daha önce gaz ve elektrik için sosyal tarifeden yararlanan kişilere bu konu ile ilgili bilgilendirme yapılacak. Ayrıca, sabit internet aboneliğine ek olarak cep telefonu, televizyon veya sabit telefon hizmetlerinin de en fazla 40 euroya dahil edilmesi mümkün olacak. 
 
Tren istasyonlarında gişelerin mesai saatleri değişiyor
Mart itibariyle tren istasyonlarındaki gişelerin çalışma saatlerinde değişiklik yapılacak. Bu yeni düzenlemeye göre;

  • Toplam 33 istasyondaki gişeler hafta sonralı kapalı olacak. Bunların arasında Aalter, De Panne, Diest, Geel, Genk, Ieper, Sint-Truiden ve Waregem istasyonları gelmekte.
  • Diğer istasyonlarda gişeler sadece pazar günleri kapalı olacak Bu istasyonların arasında Denderleeuw, Halle, Oudenaarde, Tienen  gelmekte.
  • Bazı istasyonlarındaki gişeler sadece hafta içi sabah saatlerinde açık olacak bunların arasında Aalst, Aarschot, Denderleeuw, Dendermonde, Hasselt, Herentals, Lier, Mol, Oudenaarde, Tienen, Turnhout en Zottegem istasyonları var.
  • Bazı istasyonlarda ise çalışma saatleri değişecek ancak toplam mesai saati hafta içi her gün aynı kalacak. Bu istasyonlar arasında da Blankenberge, Eeklo, Neerpelt, Spa ve Tongeren istSYONLARI gelmekte.
  • Antwerpen-Merkez, Brugge, Brüksel-Kuzey, Brussels Airport, Gent-Dampoort, Gent-Sint-Pieters ve Leuven gibi büyük tren istasyonundaki gişeler, hafta içi her gün açık olacak ancak çalışan personel sayısı düşecek.
  • Brüksel-Güney dışında hiçbir istasyonda saat 20'den sonra gişe açık olmayacak.

Araba sürüş eğitimi
Mart itibariyle hem eğitmenleri hem de sürücü adaylarını etkileyecek bir dizi değişiklik yürürlüğe girecek. 
Eğitmenler için eğitim: Geçici ehliyetle başlayan aday sürücülerin eğitmenleri, bir eğitim oturumuna katılmak zorunda kalacak. Bu, eğitmenlerin aday sürücülere daha etkili ve güvenli sürüş teknikleri öğretmelerini sağlamak için tasarlanmıştır.

Pratik süre uzatılacak Aday sürücülerin minimum pratik süresi üç aydan beş aya uzatılacak. Bu, sürücülerin daha fazla deneyim kazanmalarını ve sürüş becerilerini daha iyi geliştirmelerini sağlayacak.

Geçici Ehliyet Türleri: B kategorisinde üç tür geçici ehliyet bulunuyor:
M18: Eğitmensiz, ancak bir sürüş okulunda 20 saatlik ders alınması gereken 18 ay geçerli olan bir geçici ehliyet.
M36: Eğitmenli ve 36 ay geçerli olan bir geçici ehliyet.
M36B: Eğitmensiz, ancak sürüş okulunda 20 saatlik ders alınması gerekmeyen 36 ay geçerli bir geçici ehliyet.
Yeni Düzenlemeler: M36, M18’e dönüştürülebilecek ve 9 ay sonra M36B almak da mümkün olacak. Her iki durumda da, sürüş okulunda 6 saatlik ek ders alınması gerekecek.

Sürüş okullarına yeni yükümlülükler: Sürüş okulları, sürücü eğitimlerini düzenlemek için daha fazla zaman ve esneklik kazanacak. Ayrıca, daha fazla sürüş eğitmeni almak zorunda kalacaklar, çünkü geçici ehliyet alan her öğrenci için en az 6 saatlik bir ders verilmesi gerekecek.

Stop it Now hattı Flaman Bölgesinde
çocuklara karşı cinsel istismarı önleme ve mücadele etmek için kullanılan “Stop it Now" hattı 1 Mart'tan itibaren Flaman Bölgesi’nde (Flandre () de erişime açılıyor. Bu hizmet, daha önce yalnızca Valonya ve Brüksel'de mevcuttu. "Stop it Now!" hattı hem potansiyel failerlere hem de çevresinde böyle bir risk taşıyan kişileri tanıyanlara yardımcı olmak için hareket ediyor ve cinsel istismarla mücadelede proaktif bir yaklaşım sunuyor.

Hattın temel özellikleri ve amacı
Destek ve Müdahale:
"Stop it Now!" hattı, çocuklara yönelik cinsel istismar düşünceleri olan kişilere yardım sağlar. Bu, bu tür düşünceleri olan kişilerin bu düşünceleri eyleme dökmekten alıkonulmasına yardımcı olabilir.
Bilgilendirme ve Eğitim: Ayrıca, bu tür düşüncelere sahip olduğunu düşündüğü birine yakın olan kişilere destek ve bilgi sunar. Bu, çevresindeki kişilere yardım etmek isteyenler için önemli bir kaynaktır.
Erişilebilirlik: Flandre'de hizmetin başlaması, daha fazla kişiye ulaşılmasını sağlayarak hattın etkinliğini artıracak. Bu, cinsel istismarın önlenmesi ve mücadele edilmesi konusundaki çabaları güçlendirecek.
Farkındalık ve Önleme: Bu tür bir hizmet, cinsel istismarın önlenmesine yönelik farkındalığı artırabilir ve toplumda bu konuda daha fazla bilinç oluşturabilir.
Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş