Belçika Valon köyü Strépy-Bracquegnies'te, karnaval için geçit törenine hazırlanan bir gruba dalan araç, biri çocuk olmak üzere en az altı kişinin ölmesine, onlarca kişinin yaralanmasına neden oldu. Yaralılardan 20'sinin durumunun ağır olduğu, yetmiş kişinin ise hafif yaralandığı belirtildi.

Fransız yayın kuruluşu RTBF'ye göre; gün içinde yapılacak karnaval etkinliğine hazırlanan gruba dalan aracın sürücüsü, polis tarafından gözaltına alındı.

Belediye Başkanı Jacques Gobert, Belga haber ajansına yaptığı açıklamada, yüksek hızda seyir eden bir aracın aynı hızla karnaval grubunun içine dalarak ilerlediğini ve ancak bir müddet sonra durdurulabildiğini aktardı.

Belçika basınına göre ölen ve yaralanan kişiler 'Les Boute-en-Train' adlı grubda yer alıyordu. Grubun saat sabah 05.00 sularında bir spor salonundan yeni çıktığı anda trajedinin gerçekleştiği ve o sırada sokakta 100’lerce kişi olduğu belirtildi.

Kurbanların aileleri ve arkadaşlarının spor salonunda bir arada tutulduğu belirtilen haberde, bugün öğlen sıralarında belediyenin nikah salonunda bir basın açıklaması yapılacağı aktarıldı.

Yerel karnaval grupları, köyde karnaval kutlamalarının her zamanki gibi devam edeceğini duyurdu. Havai fişek ve madalya verilmesi gibi bugün yapılması planlanan bazı törenler ise iptal edildi.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın