Birçok ülkede olduğu gibi Belçika’da da sigara izmaritini sokağa atanlar büyük bir sorun oluşturuyor ve en büyük çevre kirliliği sorunlarından birini oluşturuyor. Bazı belediyeler bu konuda çözümü daha sıkı kontrol ve Belediye İdari Yaptırımı (GAS) ceza miktarını artırmakta buldu.

Belçika Halka Açık Atık Yönetim Kurumu OVAN’a göre, izmaritler en yaygın çevre kirliliği türleri arasında başı çekiyor.

Brüksel denetimlerden memnun
Brüksel belediyesi geçtiğimiz yıl başlattığı denetlemelere bu yıl da devam ediyor. Net Brüksel, personelin sigara izmariti atan kişilere doğrudan ceza kesebildiği uygulamadan oldukça memnun. Ajans, yaptığı açıklamada, 1 Haziran ve 31 Aralık 2023 tarihleri arasında, toplam 27.745 euroluk ceza kesildiği, bu yılın başından bu yana ise 17.775 euroluk ceza kesildiği belirtildi.

Ceza miktarı 500 euroya çıktı
Yere atılan izmaritlere savaş açan bir başka şehir ise Leuven. Belediyenin Temizlik İşleri'nden sorumlu Groen partisi’nden Meclis Üyesi Thomas Van Oppens, Het Nieuwsblad'a yaptığı açıklamada, birçok kişinin sokaklara teneke kutu veya ambalaj atmanın kabul edilemez olduğunu düşündüğünü ancak sigara izmaritini sorun olarak görmediğini belirtti. 

Van Oppens açıklamasında sokağa izmarit atan kişilere kesilen 350 euroluk GAS ceza miktarının 500 euroya çıkartıldığını açıkladı.

Leuven örneğini diğer belediyelerin de takip edeceği tahmin edilmekte.

Belediye İdari Yaptırımı (GAS) nedir?
Bir Belediye İdari Yaptırımı (GAS), Pazar günü elektrikli çim biçme makinelerinin kullanılması veya kamuya açık yerlerde tuvalet ihtiyacını gidermek gibi çevreye rahatsızlık veren 14 yaş ve üzeri kişilere verilen idari bir para cezasıdır. 

©Sonhaber.eu

Belçika'da Psikiyatri hastanesine zorunlu yatırılan genç sayısı iki kat arttı Belçika'da Psikiyatri hastanesine zorunlu yatırılan genç sayısı iki kat arttı

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş