Tatil sezonunda Türkiye’ye aracı ile gidecek vatandaşlarımızın sınır kapılarındaki bekleme sürelerini azaltmak amacıyla uygulamaya giren Taşıt Ön Beyan özelliği büyük kolaylık sağlıyor.

Taşıt Ön Beyan Uygulaması sayesinde, gümrük kapılarındaki işlemler daha hızlı ve akıcı bir şekilde ilerliyor, ayrıca kapılardaki bekleme süresi asgari düzeye iniyor.

Taşıt Ön Beyan Uygulaması nedir?
Söz konusu uygulama ile taşıt sahipleri yabancı plakalı taşıtlarına ilişkin bilgileri Türk sınır kapısına gelmeden önce sisteme girerek kendi kayıtlarını oluşturabiliyor. Bu sayede, daha önce gümrük memurları tarafından sisteme veri girişi sırasında yaşanan yoğunluk ve zaman kaybı önleniyor.

Taşıt sahipleri, Türk gümrüğüne gelmeden veya gümrük işlemleri başlamadan önce, cep telefonu, bilgisayar veya tabletlerini kullanarak Türkiye’ye giriş yapmak istedikleri taşıta ve taşıt sahibine ilişkin bilgileri sisteme kendileri girerek kayıt işlemlerini tamamlayabilir.

Gümrük memurları sadece kişiler tarafından daha önce sisteme girişi yapılan söz konusu bilgilerin doğruluğunu kontrol ederek, kişi ve taşıtın gerekli şartları sağladığının tespit ediyor ve giriş işlemlerini tamamlıyor. 

Ön beyanda bulunan şahıslar tarafından sisteme kaydı yapılan bilgiler sistemde en fazla 15 gün süre ile saklanıyor. Bu nedenle Türkiye’ye giriş yapılmak istenilen tarihten en erken 15 gün öncesinde ön beyanda bulunulması gerekiyor.

Taşıt Ön Beyan Uygulaması nasıl işliyor?
Tatile çıkmadan aracınızı kayıt yaptırmak için şu işlemleri uygulamanız gerekiyor:

  • Ticaret Bakanlığının “www.ggm.ticaret.gov.tr” web sayfasında yer alan “E-İşlemler” menüsünden veya “e-Devlet Kapısı” üzerinden “Taşıt Ön Beyan Uygulaması” sekmesine girin. 
  • Size ve taşıtınıza ait bilgileri uygulama aracılığıyla doldurun. (ad, soyad, pasaport/kimlik no., doğum tarihi, adres, kişi ve taşıt ülkesi, sigorta poliçe no., plaka no., şase no., marka, model, cins)
  • Uygulamaya girdiğiniz bilgiler sistemlere otomatik olarak aktarılıyor.
  • Bu uygulamaya, cep telefonunuzdan, tabletinizden ya da bilgisayarınızdan giriş yapabilirsiniz. 

Taşıt Ön Beyan uygulamasından yapılan kayıtla, Türkiye’ye vardığınızda sınır kapısındaki gümrük işlemlerinizin daha kısa sürede ve beklemeden yapılması mümkün olacaktır.
 

Almanya’da yeni tartışma: Türk dönerinin adı değişecek mi? Almanya’da yeni tartışma: Türk dönerinin adı değişecek mi?

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş