Groen  (Yeşiller) Partisi Milletvekili Stefaan Van Hecke'nin sunduğu tasarı Federal Meclis tarafından onaylandı. Bundan böyle çalıştığı şirket hattı üzerinden kayıt yaptıran çalışanlar, işten ayrılsalar dahi kendi numaralarını değiştirmek zorunda kalmayacak.
 
Çalışanlar sıklıkla cep telefonu numaralarını işverenlerinin aboneliklerine dahil ettiriyor. Bazı işverenler, çalışanların işten ayrıldıklarında bu numarayı kullanmalarına izin vermiyor. Bazı şirketler ise, iş sözleşmesine numaranın kullanım hakkının geri alınmasını zorunlu kılan bir madde ekliyor.

Groen partisinin yasa teklifi bu duruma bir çözüm getiriyor. İşe girmeden önce cep telefonu numarasına sahip olan çalışanlar, bu numarayı koruma hakkına sahip olacak. 

Van Hecke, “Yeni bir telefon numarası almanın ne kadar çok işle ilgili olduğunu düşününce, bunun artık sadece telefon görüşmeleri için bir numara olmadığını fark edersiniz. Telefon numarası, örneğin banka kurumları için uygulamaları aracılığıyla veya Itsme aracılığıyla devlet tarafından kullanılan bir kimlik doğrulama aracı haline geldi. Telefon numaranızı değiştirmek artık eskisi kadar basit bir iş değil. Çalışan üzerinde eskiden olduğundan çok daha büyük bir etkisi var.” açıklamasında bulundu. 

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş