Belçika, ilaç temininde ciddi bir sorunla karşı karşıya. Federal İlaç ve Sağlık Ürünleri Ajansı'nın (FAGG) verilerine göre, son bir yıl içinde bulunamayan ilaçların sayısında yüzde 20'lik bir artış oldu. 2023 yılında, Ülkede yaklaşık 200 çeşit ilaç bulunamadı. Bu artış, sağlık profesyonelleri ve hastalar arasında ciddi endişelere neden oluyor.

Son günlerde yaşanan ilaç sıkıntısı devam ederken, çok sayıda ilaç eczanelerde bulunamıyor. Ülkede yaklaşık 200 çeşit ilaç bulunamazken, bu durum hastaların daha fazla mağdur olmasına neden oluyor. Eczacılar, ilaç üretiminin başka ülkelerde yapılması ve hammadde yetersizliği başta olmak üzere üretim zincirlerinde yaşanan aksamalar nedeniyle bu kıtlığın yaşandığını belirtiyor.

Özellikle, diyabet ve obezite tedavisinde kullanılan Novo Nordisk'in popüler ilacı Ozempic gibi hayati öneme sahip ilaçların kıtlığı, alternatif tedavi yöntemlerine olan ihtiyacı artırıyor. FAGG tarafından "bulunamayan kritik ilaçlar" olarak tanımlanan 41 ilaç ve diğer kısa vadeli eksiklikler için, alternatif tedaviler ve bazılarının yerine ise muadilleri temin edilmeye çalışılıyor.

Bu kıtlığın ana nedenleri arasında üretim gecikmeleri, lojistik sorunları ve ham madde eksiklikleri bulunuyor.

İlaç kıtlığındaki bu artış, sağlık sektöründe büyük sorunlara yol açarken, hem sağlık profesyonelleri hem de hastalar için endişe verici bir durum oluşturuyor. Bu durum, alternatif tedavi yöntemleri ve yerel düzenlemelerin önemini daha da artırıyor.

Haber: Halil Uygun 
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Belçika'da konut fiyatları yükselişte: En pahalı bölge Elsene Belçika'da konut fiyatları yükselişte: En pahalı bölge Elsene

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.