Belçika'nın Antwerpen kentinde bu hafta yaşanan acı bir olay, yaşanan enerji krizine karşı vatandaşların yaşamlarını tehlikeye atacak derecede çözüm arayışına girdiğini gösterdi. Antwerpen itfaiyesi ve polis vatandaşları dikkatli davranmaları için uyardı.

Antwerpen’in en büyük bölgelerinden biri olan Wilrijk bölgesinde Salı günü iki kadının cesedi bulundu. Antwerpen polisi kadınların büyük ihtimalle evdeki merkezi ısıtmaya alternatif olarak ısınmak için mangal yaktığını ve çıkan karbon monoksitten zehirlenerek öldüğünü açıkladı. 

Belçika basınında çıkan haberlerde; polis ekiplerinin, 23 yaşındaki Deborah ve 44 yaşındaki annesi Louise’den haber alamayan akrabalarının ihbarı üzerine, kadınların yaşadığı eve gittikleri ve kapıyı zorla açarak içeri girdiklerinde de kadınların cansız bedenleri ile karşılaştıkları aktarıldı. Polis; içeriye girildiğinde evin içinde halen dumanı tüten bir mangal bulunduğunu duyurdu. 

Antwerpen İtfaiye Bölgesi'nden bir yetkili HLN gazetesine yaptığı açıklamada, birçok kişinin yüksek enerji faturaları nedeniyle alternatif çözümler aradığını belirtti ve “acil servisler olarak yaklaşan kışla ilgili oldukça endişeliyiz.” şeklinde ifade kullandı.

İtfaiye yetkilisi açıklamasında “Olabilecek en kötü senaryo gerçek oldu. Halkı bu tür girişimlere karşı çok net bir şekilde uyarmak istiyoruz, çünkü yakın zamanda örneğin bir saksıyı çevirip altına mum koyarak ısınmaya çalışılan bir vaka gördük. Ev içinde gerçekten ateş veya barbekü kullanmamalısınız. Aşırı dozda karbon monoksite (CO) neden olur ve ayrıca yangın tehlikesi oluşturur.” dedi.

Karbon monoksit zehirlenmesi
Rengi, kokusu veya tadı olmayan karbon monoksit, oldukça tehlikeli bir gaz türü. Yeterli derecede havalanma olmadan ev içinde veya kapalı alanda yakılan açık, korunaklı bir yapı içinde olmayan ateş karbon monoksit zehirlenme riskini artırıyor. Bu gaz uzun süre maruz kalmak, yorgunluk, baş dönmesi, kusma reaksiyonları yaratıyor ve kişi daha sonra bayılıyor. Çok uzun süre bu gaza maruz kalanlar ise hayatını kaybediyor.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.