Infrabel, NMBS ve HR Rail'deki iki sendikanın eylemi nedeniyle Salı akşam saat 22:00’de başlayacak uyarı grevi Perşembe günü sonlanacak. Tren trafiği ancak Cuma gününden itibaren normale dönecek. NMBS grev nedeniyle yolcular için alternatif tren hizmeti duyurdu. Alternatif hizmet 5 Aralık Salı günü saat 22.00'den, 7 Aralık Perşembe gününe kadar geçerli olacak.
 
0Grev sırasında 6 Aralık Çarşamba günü L-trenleri ve banliyö S-trenlerinde her 5 trenden ikisi çalışacak. P-trenleri ise hemen hemen hiç çalışmayacak.

L-trenleri, genellikle büyük şehirler arasında çalışan, ancak güzergahındaki her istasyonda duran, yavaş tren olarak adlandırılan trenler. S-trenleri ise büyük şehirlerin içinde ve çevresinde sabit zamanlarda çalışan, güzergâh üzerindeki çoğu istasyonda banliyö trenleridir. 

Grev günlerinde çalışacağını belirten personel sayısına göre, her grev günü için alternatif bir tren hizmeti sağlayacak. Yolcuların yola çıkmadan önce, NMBS'nin seyahat planlayıcısı uygulama ve web sitesi üzerinden alternatif tren seferlerini kontrol etmesi gerekmekte. 
 
Perşembe günü de alternatif bir tren servisi olacak. Bu seferler bazı bölgelerde Çarşamba gününden biraz farklı olabilir. Buna bağlı olarak, bazı illerde aksaklıkların diğerlerine göre daha fazla olabileceği belirtilmekte. 

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş