Belçika’da maaş, emekli aylığı ve ödeneklere ek zam yapılacak Belçika’da maaş, emekli aylığı ve ödeneklere ek zam yapılacak

Geçtiğimiz hafta, ödenmeyen faturalar nedeniyle bir eve haciz işlemi uygulamaya giden polis ve icra memurları, belirtilen adreste açılmamış onlarca mektup ve bir adamın cesedi ile karşılaştı. Yapılan incelemede adamın yaklaşık bir yıl önce doğal yollarla öldüğü anlaşıldı. 

Olay Antwerp'teki bir evde yaşandı. Geçtiğimiz hafta Çarşamba günü Amerikalei bölgesinde haciz işlemleri uygulamak için giden mahalle polisi ve icra memurları kapı açılmayınca çilingir çağırdı. Adrese gelen çilingirin kapıyı açması ile eve giren memurlar içeride onlarca tozlu mektup ve masanın üzerinde 2 Nisan 2023 tarihli gazeteler ile karşılaştı. Polis evin içinde aram yaptığı sırada evin birinci katındaki bir odada 60 yaşındaki iç mimar Marcus V.’nin cansız bedeni ile karşılaştı.

Yıllar boyunca birçok kişinin yardımına koştuğu ve sevilen bir komşu olarak bilinen Markus'un bu denli yalnız kalması, toplumda büyük bir şaşkınlık ve üzüntüye sebebiyet verdi.  

Yapılan otopsi, adamın ölümünde herhangi bir şüpheli durum olmadığını ve doğal nedenlerle öldüğünü ortaya koydu. 

Komşuların, Markus'u aylardır görmemiş olmalarına rağmen, hiçbirinin durumdan şüphelenmemesi, polisi veya başka bir kurumu harekete geçirmemesi, modern toplumda giderek artan bir sorun olan yalnızlık konusunda ciddi sorular olduğunu da gündeme getirdi. 

Sağlığı iyi olmadığı için düzenli olarak uğradığı eczanenin durumu fark etmemesi ve aylarca aracının aynı park yerinde durmasından kimsenin şüphelenmemiş olması da yalnız yaşayan bireylerin durumuna daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini ve komşuluk ilişkilerinin güçlendirilmesinin önemini bir kez daha ortaya koyuyor.
©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.