Belçika ulusal yayın organı La Dernière Heure (DH) web sitesinde yayınlanan bir haberde, Covid-19 salgını, enerji krizi ve ardından gelen yüksek enflasyonun, ülkede zaten zor durumda olan aileleri biraz daha güvencesiz bir duruma soktuğuna dikkat çekildi. 

Spark Market Research araştırmasında çıkan sonuçlara göre, ülkede her 5 çocuktan biri okula aç gidiyor, ailelerin yüzde 24’ü çocuklarını beslemekte güçlük çektiğini belirtiyor, öğretmenlerin yüzde 40’ı artık öğrencilerini doyurmak için sınıfa düzenli olarak yiyecek getiriyor ve katılımcıların yüzde 27'si öğün atlamak zorunda kalıyor.

Spark Market Research’ın Avrupa genelinde yürüttüğü ve Belçika’da da Brüksel'deki Don Bosco okuluyla ortaklaşa gerçekleştirdiği örnekleme anketinde, Belçikalı bin yetişkin ve yüz öğretmenle görüşüldü. Bu yıl 12 Ocak ile 1 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen ankette ailelerdeki gıda güvensizliği düzeyine odaklanıldı.

Belçikalı aileler bu durumu anlatmaktan utanıyor
Don Bosco Okulu Müdürü Elisabeth Verschoore gazeteye yaptığı açıklamada, “Okula aç gelen her yaştan çocuktan bahsediyoruz. Bu durum çocuklarda yorgunluk, konsantre olma güçlüğü, depresyon hissi, üzüntü ve derse katılamama sorunlarına neden oluyor.” dedi.

Spark Market Research Genel Müdürü Luc Houben ise “Durumu 2016 yılında yapılan bir önceki ankete göre değerlendirdiğimizde, çocuklarını beslemekte güçlük çeken ailelerin sayısında yaklaşık yüzde10’luk bir artış olduğunu görüyoruz. Hayat pahalılığının ailelerin günlük yaşantısına yansıması nedeniyle zorlanan insan sayısını görmek çok üzücü.” şeklinde ifade kullandı.

Ülkede, kendini Covid öncesine göre kahvaltıdan yoksun bulan çok daha fazla genç olduğunu belirten Houben “Belçikalı ailelerin yüzde 55’ten fazlası bu konu hakkında konuşmaktan utanıyor.” dedi.

Anket bu yıl 12 Ocak ile 1 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen anket sonucuna göre, Belçika'da her beş çocuktan biri her sabah kahvaltı yapamıyor ve ankete katılanların yüzde 27'si öğün atlamak zorunda kalıyor. Araştırmaya göre her dört öğretmenden üçü çocukların okulda en az haftada bir kez aç kaldıklarını gördüklerini belirtiyor.

"Konuştuğumuz ailelerin çoğu yalnızca genel olarak gelecek hakkında değil, aynı zamanda önümüzdeki günlerde ve haftalarda kendilerini nasıl besleyecekleri konusunda da endişeli.” diyen Elisabeth Verschoore, Covid-19 salgınında finansal olarak en çok etkilenen kesimin en savunmasız insanları olduğunu ve bu kişilerin şimdi de artan yaşam maliyetlerinden etkilendiklerini dile getirdi.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.