Analiz sonuçları,  Hipertansiyonlu çalışanların sayısı 2017 yılına göre yüzde 37 arttığını gösterdi.

Organizasyona göre, bu artış korona pandemisinin başlangıcından bu yana en güçlü artış oldu. COVID-19 ile hipertansiyon arasında doğrudan bir bağlantı olmamasına rağmen, organizasyon, pandemi sırasında değişen koşulların bu artışta rol oynamış olabileceğini düşünüyor.

Erkek çalışanlar, kadın meslektaşlarına göre daha sık yüksek tansiyonla karşılaşıyor ve yaş da belirgin bir rol oynuyor. IDEWE, 55 yaş ve üstü çalışanların yüzde 38'inin yüksek tansiyonla mücadele ettiğini, 25-34 yaş arası çalışanlarda ise bu oranın yüzde 15 olduğunu belirtti.

Kilonun önemli bir faktör olduğunu belirten kurum, yetersiz fiziksel aktivite, düzensiz beslenme alışkanlıkları ve sigara içmenin de önemli risk unsurları arasında yer aldığını belirtiyor. Bu nedenle, IDEWE, işverenlerin sağlıklı bir çalışma ortamını teşvik ederek sorunun çözümüne katkıda bulunma yükümlülüğü olduğunu belirtiyor.

Türkiye’de emeklilik vaadiyle gurbetçileri yüzbinlerce euro dolandırdılar Türkiye’de emeklilik vaadiyle gurbetçileri yüzbinlerce euro dolandırdılar

Organizasyon, işverenlere çalışanlarının hipertansiyon risklerinin farkında olmalarını sağlamayı ve sağlıklı beslenme, yeterli hareket ve sigarayı bırakmayı teşvik eden uygulamalar getirmeyi öneriyor. Ayrıca, düzenli sağlık kontrolleri yapılmasını da teşvik ediyor.

Haber: Halil Uygun

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.