Göreve geldikten sonra belediye sokaklarında asayişi sağlayan görevli sayısını 85’ten 105’e çıkaran ve parklarla okullar gibi kamusal alanlarda güvenliği artıran Belediye Başkan Yardımcısı, evlerinde güvenliği artırmak isteyenlere müjdeyi verdi.

“500 ile bin 500 euro arasında bir yardım”

Belediye olarak belirli konularda para yardımı uyguladığımız gibi şimdi de güvenlik konusunda para yardımı uygulamaya karar verdiklerinin altını çizen Mehmet Bilge, “Artık belediye olarak evinde güvenlik önlemi almak isteyen bütün Schaerbeek sakinlerine 500 ile bin 500 euro arasında değişen bir para yardımında bulunabileceğiz. Şayet güvenlik sorunu yaşayan bir vatandaş, dış kapısını ve pençelerini daha güvenli bir hale gelmesi için değiştirmek isterse, belediyeye gerekli evrakları getirerek, para yardımı için müracaat etmesi gerekecek. Hatta bu yardım, kamera sistemi taktırmak isteyenler için de geçerli.” diye konuştu.

Müracaat’ı internet üzerinden de yapmak mümkün

Brüksel Bölgesi’nin de bu konuda para yardımında bulunduğuna değinen Başkan Yardımcısı Bilge, “Evini daha güvenli hale getirmek isteyen vatandaşlarımızın bölgeye de müracaat etmelerinde fayda var. Bu yardım konusuyla belediye binasının nezdinde olan “Hırsızlıkları önleme” bölümü ilgileniyor. 

Evini güvenli hale getirmek isteyen vatandaşlarımız yardımdan faydalanmak istedikleri vakit, belediyeye de gelebilirler, müracaatı internet üzerinden de yapabilirler. Başvuru için tıklayın

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!

Kaynak: Yenivatan