Halka açık şarj istasyonlarında, şarj süresi dolmuş olmasına rağmen elektrikli araçlarını bırakan sürücüler artık ceza ile karşı karşıya. Bu haftadan itibaren, elektrikli otomobillerini şarj noktasında 4 saatten fazla süreyle bırakan sürücüler ekstra ücret ödemek zorunda kalacaklar.

Bu önlem, diğer sürücülerin şarj istasyonlarını kullanmasını kolaylaştırmak ve gereksiz yere şarj noktasında araç bırakılmasını engellemek amacıyla getirildi.

"Otopark engelleme ücreti" (Blokkeerkosten) adı verilen bu ek ücret, 240 dakika (4 saat) süreyle şarj olduktan sonra uygulanmaya başlayacak. Ücret, dakikada 10 sent olacak ve her şarj seansı için maksimum 12 euro ile sınırlı olacak.

Shell Recharge kart sahiplerine gönderilen açıklamada, "240 dakikadan sonra elektrikli aracınızı şarj etmeye devam edebilirsiniz, ancak normal şarj ücretlerine ek olarak blokaj maliyeti ödemek zorunda kalacaksınız," denildi.

Brüksel'de halka açık şarj istasyonlarında 5 saat sonrasında, Antwerp'te ise şarj tamamlandıktan sonra ekstra ücret uygulanıyor.

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş