PS (Sosyalist) Partili Eğitim Bakanı Caroline Désir'in ofisinde bulunan 50 paket kokainle ilgili yürütülen soruşturmada şüpheli konumda olan 8 kişiden 6’sı tutuklandı. 

Bu hafta Perşembe günü, eski bakan ve şu anki Brüksel parlamento üyesi Fadila Laanan'ın (PS) oğlunun da aralarında bulunduğu 8 kişi hakkında soruşturma başlatıldı. 15 Aralık'ta, ekonomat bölümünde çalışan ve malzeme ve lojistikten sorumlu bir kabin görevlisi uyuşturucu ticareti soruşturması kapsamında tutuklandı.

Cuma günü yapılan açıklamada eski bakan ve şu anki Brüksel Parlamentosu üyesi Fadila Laanan'ın oğlu Mekki V.’nin tutuklanarak Haren hapishanesine gönderildiği belirtildi.

Brüksel savcılığından yapılan son açıklamada, “Basında çıkan bilgilerin ardından, Brüksel savcılığı, 2023 Aralık ayında Fransız Topluluğu Eğitim Bakanlığında uyuşturucu maddelerin bulunduğunu doğrulayabilir.” ifadesine yer verildi.

Savcılık soruşturma kapsamında 8 şüpheli hakkında uyuşturucu bulundurmak ve satışı iddiası ile dosya hazırlandığı, kişilerden ikisinin şartlı olarak serbest bırakıldığı ve altısının ise tutuklandığı kaydedildi.

Soruşturmanın devam ettiğini belirten savcılık bu nedenle daha fazla detay vermekten kaçındı.

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.