Fagnes bölgesinde çıkan yangında 170 hektar ormanlık ve sazlık alan zarar gördü. Yangınla mücadele için Belçika itfaiyesinden 130 kişi görevlendirildi. Yangını söndürmek için Alman itfaiyesinden de destek geldiği belirtildi.

Valon Bölgesi Orman ve Su İdaresi, yangının insan kaynaklı olduğunu, alevlere yol açacak yıldırım düşmesi veya aşırı sıcaklar gibi doğal bir neden bulunmadığını açıkladı.

Yetkililer yürüyüş yollarıyla bilinen bölgeye girişleri yasakladı, yangının etkilendiği bazı noktalara ulaşmak için helikopterlere ihtiyaç duyulduğu aktarıldı.

Belçika’da yaklaşık iki haftadır yağmur yağmadığı için kuraklık giderek artıyor. Kuzeydeki Anvers ve Limburg tabiat parkları ile ormanlık alanlarında yangın tehlikesine karşı sarı alarm verildi. Önümüzdeki bir hafta boyunca yağmur ihtimalinin bulunmadığı belirtiliyor.

Yaklaşık iki haftadır yağmur yağmayan Belçika'nın kuzeyindeki Anvers ve Limburg tabiat parkları ile ormanlık alanlardaki yangın tehlikesine karşı sarı alarm verildiği duyuruldu. Ülkede en az bir hafta daha havanın güneşli ve kuru olması bekleniyor.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.