Belçika, ilk kez bir doğa mucizesine tanıklık ediyor. Woumen yakınlarında bulunan De Blankaart doğa rezervinde Avrupa deniz kartalları üremeye başladı. De Blankaart'ın küratörü Guido Vandenbroucke, bu olayı ülke için bir ilk olarak nitelendirdi ve üreme alanının korumaya alındığını açıkladı. 

Bu tarihi olay, yerli ve yabancı kuş severlerin kuş severlerin yoğun ilgisi ile karşılaştı. Ancak, bu hassas süreçte kuşları rahatsız etmemek hayati önem taşıyor. Bu nedenle Flaman Doğa ve Orman Ajansı, yuvanın çevresinde 300 metrelik bir koruma alanı oluşturdu. Koruma alanına izinsiz giren ve yuvaya zarar veren kişilere, 5 yıl hapis ve 500.000 euroya kadar para cezası verileceği açıklandı.
 
Koruma alanında bulunan dişi kartal ‘Betty'nin yuvada olduğu ve en az bir yumurtası olduğu tahmin ediliyor. Normalde iki yumurta bekleniyor ve erkek kartal ‘Paul'un da bu süreçte eşine yardımcı olduğu gözlemleniyor. 

Doğa koruma alanı, halkın ziyaretine açık olmaya devam ediyor, ancak yuvanın çevresine fazla yaklaşmak yasak. 

Vandenbroucke, deniz kartallarının varlığını doğanın restorasyonunun başarısının bir kanıtı olarak gördüğünü belirtti ve bu olayın, birçok kişinin yıllar süren çabalarının sonucu olduğunu ifade etti.

Avrupa deniz kartalı Halil Uygun
 Foto ve haber Halil Uygun 
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş