Namur savcılığı Cuma gecesi bir köprüden atılan kanalizasyon mazgalının o sırada köprünün altından geçmekte olan bir kamyonun ön camından içeri girerek şoförün ölmesine neden olduğunu açıkladı. Olayla ilgili cinayet şüphesiyle soruşturma başlatıldı.

Almanya'dan Paris'e giden Romanyalı bir kamyon şoförü, Cuma gecesi Héron ve Andenne arasındaki E42 otoyolunda, kamyonuna bir kanalizasyon mazgalının çarpması sonucu hayatını kaybetti. Savcılık, şoförün ölümüne sebebiyet veren olayda rögar kapağının saat 1.30 sularında bir köprüden aşağı atıldığını duyurdu. Aracın ön camına çarparak parçalayan mazgal 50 yaşındaki Gheorghe Tibil adlı sürücünün de anında ölmesine neden oldu.

Araçta bulunan kız arkadaşı aracı güvenli bir şekilde durdurmayı başardı. Kadın olaydan yara almadan kurtuldu. Birkaç kilometre arkalarından başka bir araçla gelen oğlu, yardım ekiplerine haber verdi.

belçika kamyon

Savcılığın bildirdiğine göre bir kemer bağlı olan mazgal köprüden atıldığında doğrudan kamyonun ön camından içeri girdi. Zanlılar büyük ihtimalle bir kamyon geçene kadar köprünün üstünde bekledi.

Fransız yayın kuruluşu RTL Info'ya konuşan Héron Belediye Başkanı Eric Hautphenne, bunun gerçek bir trajedi olduğunu söyledi. Belediye Başkanı ölen sürücünün oğlunun başka bir araçla babasının arkasında seyir halinde olduğunu ve olayın kendisi için büyük bir trajedi olduğunu dile getirdi.

Cinayet soruşturması
Savcı ilk bulgulara göre olayın kasıtlı bir eylem olabileceği yönünde olduğunu, bu nedenle “cinayet” olarak değerlendirildiğini açıkladı. Zanlı veya zanlıların yakalanabilmesi için görgü tanıklarına çağrıda bulundu. Hautphenne sorumluların en kısa zamanda bulunacağını umduğunu dile getirdi.

RTL Info'nun bugün bildirdiğine göre dün gece beş kişi gözaltına alındı. Bu kişilerden ikisinin reşit olmadıkları ve  gülme gazı kullandıktan sonra böyle bir eylemde bulundukları iddia edildi. Ancak olayın gerçek sebebi yapılacak soruşturmada belli olacak.
©Sonhaber.eu

Belçika'da Psikiyatri hastanesine zorunlu yatırılan genç sayısı iki kat arttı Belçika'da Psikiyatri hastanesine zorunlu yatırılan genç sayısı iki kat arttı

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş