Belçika'nın Flaman bölgesindeki Onkerzele'nin Geraardsberge ilçesinde bulunan De Springplank İlkokulu'nda görev yapan 38 yaşındaki bir öğretmen, çocuklara yönelik cinsel suçlar iddiasıyla gözaltına alındı.

Gözaltına alınan adamın, okulun 3 ile 5 yaş arası çocukların eğitim aldığı ana okulu bölümünde çalıştığı ve 31 Ocak'ta Doğu Flaman polisine, hakkında çocuk pornosu görüntüleri oluşturduğu ve yaydığı ihbarının yapıldığı belirtiliyor. 

Polis şüphelinin evinde yapılan aramada deliller bulunduğunu ve gözaltına alındığı bilgisini paylaştı.

Belçika’da donör skandalı büyüyor: 16 Kişi başvuru yaptı Belçika’da donör skandalı büyüyor: 16 Kişi başvuru yaptı

Şüphelinin, aynı zamanda 7 yıldır Onkerzeel ana okulu bölümünde zihin öğretmeni olarak görev yaptığı ve müzik öğretmeni olarak da tanındığı belirtiliyor.

Olayın ortaya çıkmasıyla birlikte toplumda şok etkisi yarattı. Okul yönetimi, soruşturmaya tam destek verdiklerini ve öğretmenin soruşturma devam ederken uzaklaştırıldığını açıkladı.

Müdür Filip Santens açıklamasında “olayın okul için kabul edilemez olduğunu ve her öğrencinin fiziksel ve ahlaki bütünlüğünün önemli olduğunu” vurguladı. Araştırmanın şeffaflık ve gizlilik çerçevesinde yürütüleceğini belirten Santes, öğrencilerin çıkarlarının korunması gerektiğini belirtti.

Santens, "Bu suçlamaları ciddiye alıyoruz. Şu anda tam olarak neler olduğu belirsiz.” dedi. 

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Fotoğraf: Google Streetview

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.