Belçika’da bu hafta Cuma günü yürürlüğe giren değişiklik bankada hesabı bulunan herkesi etkileyecek. 1 Aralık cuma günü tarihinden itibaren, banka hesabında eksi bakiyeye geçmek daha pahalı hale gelecek. Bu durum, kredi kartı ile yapılan taksitli ödemeler için de geçerli olacak. 

Maksimum faiz oranları yüzde 1 oranında artacak. Buna göre banka hesabında 1.250 euroya kadar eksiye düşüldüğünde geri ödemede yeni maksimum faiz oranı yüzde 14 olacak. 

Kredi kartı ile yapılan taksitli ödemelerde maksimum faiz oranı, 1.250 euroya kadar eksi bakiye için yüzde 18, 1.250 euro ile 2.500 euro arasındaki miktarlar içinse sırasıyla yüzde 13 ve yüzde 16 olacak. 5.000 euro ve üzeri tüm miktarlar içinse yüzde 13 ve yüzde 15 faiz uygulanacak. 

Belirtilen maksimum faiz oranları bankadan bankaya farklılık gösterebiliyor. Bazı bankalar daha düşük bir oran uygulayabiliyor.

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Fotoğraf: Pixabay - Pexels

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş