Fransa'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayılarındaki artışın ardından üçüncü dozun, tüm yetişkinlere 27 Kasım'dan itibaren zorunlu olacağı bildirildi. 

Belçika Federal Devlet Başkanı De Croo ise yarın bölge başkanları ile yapacağı acil toplantı sonrasında yeni kuralları açıklayacak.


Fransa’da zorunlu takviye aşı dönemi başlıyor

Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran, düzenlediği basın toplantısında, ülkenin içinde bulunduğu 5'inci dalganın, 4'üncüsünden daha uzun süreceğini, bu aşamada yeni sokağa çıkma kısıtlaması kararı alınmayacağını ancak, hatırlatma dozu olarak adlandırılan üçüncü dozun zorunlu hale getirildiğini açıkladı.

Yapılan açıklamaya göre, 27 Kasım'dan itibaren ülkede Kovid-19 aşılarının üçüncü dozu tüm yetişkinlere uygulanacak. İkinci ve üçüncü dozun arasındaki süre 6 aydan 5 aya düşürüldü.

Üçüncü dozu uygulamayan kişilerin Kovid-19 sağlık kartı geçerliliğini yitirecek.

PCR testlerinin geçerlilik süresi 72 saatten 24 saate düşürüldüğü. Ayrıca salgınla mücadele kapsamında gelecek ayın başından itibaren kronik hastalığı olan kişilere yeni ilaç tedavisi uygulanacak.

Yeni kurala göre; okullarda bir öğrencide Kovid-19 tespit edilmesinin ardından artık sınıf kapatılmayacak, testleri negatif çıkan öğrenciler okula gidebilecek.

Ülkede bugün itibarıyla hastanelerde 1483'ü yoğun bakımda olmak üzere, 8 bin 765 kişi kovid-19 tedavisi görüyor. Son 7 günde günlük ortalama vaka sayısı ise 20 bin 4’e kadar yükseldi.


Belçika yarın yeni tedbirleri açıklayacak

Hollanda gibi Belçika’da da korona enfeksiyon sayısındaki hızlı artışı frenlemek isteyen Federal Devlet Başbakanı Alexander De Croo, Meclis’de acil korona toplantısı düzenledi.  

Başbakan De Croo yapılan toplantıda, hatırlatma aşılarına hız verilmesi gerektiğini belirtirken, hastanelere nasıl bir destek verilebileceğine bakılması gerektiğini de dile getirdi. De Croo, ek önlemlerin alınabileceği sinyalini de verdi.

Sağlık Bakanı Frank Vandenbrouc ise yaptığı konuşmada eğitim de dahil olmak üzere hemen hemen her sektörde yeni korona tedbirlerinin gerektiğini belirtti. 

Sağlık Bakanı “En riskli faaliyetleri sınırlamak, hatta durdurmak zorunda kalacağız.” şeklinde ifade kullandı.

Belçika hükümeti geçtiğimiz hafta, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarındaki artış nedeniyle maske takma ve evden çalışma zorunluluğu gibi tedbirleri geri getirmişti.

Cuma günü yapılacak Bölge Başkanları toplantısından sonra alınan yeni kararlar kamuoyu ile paylaşılacak. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU